Benzineprijs gaat richting 2 euro per liter, verwacht UnitedConsumers [KAARTJE]

24 september 2018 om 16:13
nl
De stijgende olieprijzen kunnen de brandstofrekening aan de pomp flink gaan verhogen. Er is een mogelijkheid dat de grens van 2 euro per liter benzine geslecht gaat worden, aldus marktdeskundige Paul van Selms van consumentenplatform UnitedConsumers in Eindhoven.
Profielfoto van Raoul Cartens
Geschreven door
Raoul Cartens

Maandag lieten grote oliehandelaren weten dat de olieprijs kan oplopen tot 100 dollar per vat, vooral vanwege het wegvallen van Iraanse olie op de markt door de Amerikaanse sancties tegen Iran. Momenteel bedraagt de prijs van een vat Brentolie meer dan 80 dollar, het hoogste niveau sinds november 2014.

Bekijk de ontwikkeling van de benzineprijs (Bron Local Focus). Tekst gaat verder onder het kaartje

Wachten op privacy instellingen...

 

Record in zicht
De adviesprijs aan de pomp voor benzine (Euro95) ligt nu op 1,784 euro per liter. Daarmee komt het record van 1,895 euro uit oktober 2012 in zicht. "Elke dollar bij de olieprijs is 1 cent extra erbij aan de pomp als het structureel is'', verklaart Van Selms. 

UnitedConsumers houdt dagelijks de adviesprijzen voor bijvoorbeeld benzine en diesel in de gaten. Deze prijzen worden dagelijks aangepast. "Bij een hogere olieprijs stijgen de prijzen zo snel mogelijk, maar bij een daling worden de prijzen vertraagd aangepast.''

Kan raar gaan
Van Selms stelt wel dat het 'koffiedik kijken' is als het gaat om de ontwikkeling van de olieprijs. "Het hangt van incidenten aan elkaar. Het kan raar gaan.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.