Video

Inbrekers sjouwen grote lading telefoons en parfum mee bij kraak in Waalwijk [BEWAKINGSBEELDEN]

24 september 2018 om 19:31
nl
Een grote hoeveelheid telefoons en parfums. Dat was de buit van een inbraak op dinsdag 13 maart bij een bedrijf aan de Energieweg in Waalwijk. De daders moesten de spullen zelfs in een grote zak over de grond naar buiten slepen omdat het te zwaar was om alles te tillen.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Soms lijkt het alsof daders het niet kan schelen dat ze gefilmd worden. De vier inbrekers in Waalwijk komen namelijk volop in beeld van bewakingscamera's. 

"De daders hielden niet van half werk", vertelt een woordvoerder van de politie in Bureau Brabant. "Ze kwamen in twee auto's aan bij het bedrijf. Dankzij de camera's kunnen we goed zien hoe ze te werk zijn gegaan."

De inbrekers gaan niet overhaast te werk. Ze komen om tien voor tien 's avonds aan bij het bedrijf, maar staan eerst nog meer dan een uur op de uitkijk. Vervolgens breken ze de voordeur open en gaan ze naar binnen.  

De buit is zo zwaar dat ze een deken vol gestolen spullen over de grond moeten slepen. Wanneer dat niet succesvol blijkt, proberen ze de buit in twee karretjes te vervoeren. Die blijven vastzitten in een richeltje. Dan gaat het alarm af, waarop de daders pakken wat ze pakken kunnen en ervandoor gaan. De rest laten ze liggen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.