Voedselbank Tilburg kruipt achter het stuur van energiezuinige vrachtwagen om duurzaam te leveren

24 september 2018 om 16:17
Een gulle gever doneerde duizend euro aan de Voedselbank.
Een gulle gever doneerde duizend euro aan de Voedselbank.
De provincie gaat 150.000 euro overschrijven naar de rekening van de Voedselbank in Tilburg. Van dat geld wordt onder meer een energiezuinige vrachtwagen aangeschaft.
Profielfoto van Jan de Vries
Geschreven door
Jan de Vries

De anderhalve ton was al veel eerder gereserveerd voor de Voedselbank in Tilburg dat ook het regionaal distributiecentrum is. Provinciale Staten dienden in 2016 al een amendement in waarin stond dat de voedselbank financieel geholpen moest worden om energiebesparende maatregelen te treffen.

Ook zonnepanelen
Dat het nu pas wordt betaald komt omdat de Voedselbank Tilburg niet over één nacht ijs ging. Er werd gedegen advies ingewonnen bij deskundigen over de beste maatregelen. Vooral de zoektocht naar de beste elektrische vrachtwagen heeft tijd gekost. Die blijkt niet zo gemakkelijk te vinden zijn en daarom werd het voorlopig een energiezuinige vrachtwagen. Behalve die vrachtwagen worden er ook zonnepanelen gelegd. 

De Voedselbank Tilburg krijgt geen structurele subsidie van de provincie want dat mag niet van de Europese wetgeving. Provincies mogen geen economische activiteiten van voedselbanken steunen. De duurzaamheidsmaatregelen vallen daar niet onder. 

Wachten op privacy instellingen...