Vissen in nood door kapotte leiding met rioolwater in Sint Hubert - Omroep Brabant

Vissen in nood door kapotte leiding met rioolwater in Sint Hubert

25 september 2018 om 07:18
nl
In de omgeving van Sint Hubert hing dinsdagochtend een rioollucht. Dat kwam door een breuk in een leiding die rioolwater naar de rioolwaterzuivering in Haps perst. De leiding is dinsdag aan het eind van de ochtend weer gerepareerd, laat een woordvoerder van Waterschap Aa en Maas weten. Door de breuk in de leiding stroomde afvalwater in de rivier de Raam.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door
Sandra Kagie

Dit over een lengte van zo'n vijf kilometer, waarvan een kilometer sterk vervuild raakte. Voorbijgangers meldden dinsdagochtend dat er sprake is van naar adem happende vissen in De Raam. Dat bevestigt het waterschap. 

Wachten op privacy instellingen...

 

Om te voorkomen dat het vervuilde water zich verder zou verspreiden, zette waterschap Aa en Maas enkele stuwen in rivier de Raam omhoog. Hierdoor bleef het vuile water op één plek. Dit veroorzaakte stankoverlast voor de omgeving en vuil water voor de vissen. Volgens een woordvoerder van het waterschap hebben niet veel mensen hier last van gehad omdat het een dunbevolkt gebied betreft.

Reparatie
De breuk ontstond maandagavond bij het rioolgemaal Achterdijk, net buiten Sint Hubert. 

Er is volgens het waterschap geen direct gevaar geweest voor de volksgezondheid. Wel werd afgeraden om bij de rivier de Raam te gaan kijken of wandelen, vanwege een stanklucht. Inmiddels is de stank grotendeels afgenomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.