Video

Johan Vlemmix kan best wennen aan wat kleiner wonen: 'Het is me wel bevallen'

25 september 2018 om 09:16
nl
Johan Vlemmix is dinsdagavond te zien in het programma Steenrijk, Straatarm. Volgens de steenrijke entertainer wordt het een uitzending om niet te vergeten. "Het wordt heel spannend. Maar het huis was nog heel toen ik terugkwam, dus er zijn geen grote dingen fout gegaan."
Profielfoto van Anja de Loos
Geschreven door
Anja de Loos

Vlemmix ruilt zijn woning en levensstandaard met een gezin uit Ederveen, een plaats in de provincie Gelderland, middenin de 'Biblebelt'. In die strook van Zeeland naar Overijssel wonen relatief veel gereformeerden. Vlemmix karakteriseert de streek als 'toch wel een beetje anders wonen dan hier'. "Mensen gingen met hoedjes op naar de kerk. Ook wij zijn naar de kerk geweest. Er zaten wel 3000 man. Daar is de kerk niet leeg."

Knus
Het klein wonen beviel de Eindhovenaar goed. "Je bent veel dichter bij elkaar. In mijn huis kun je elkaar een week niet tegenkomen. Het is me wel bevallen, zo knus wonen. Ik deed het met mijn zoon, we hebben samen gekookt, we hebben elkaar echt beter leren kennen." Vlemmix is niet in rijkdom opgegroeid, hij heeft van huis uit meegekregen zuinig te zijn. "En ik gooi nog steeds geen geld over de balk."

In de Vlemmix-villa kwam een gezin met zes kinderen wonen. Johan weet nog niet hoe zij het gehad hebben, hij zit zelf dinsdagavond voor de buis. Het huis van Johan is flamboyant ingericht met een flinke kroonluchter in de hal en een woonkamer vol met porselein. "Ik denk niet dat ze veel in de woonkamer zijn geweest, maar dat ze meer aan de bar en het zwembad zijn geweest."

 

 

Afterparty
Op dinsdagavond gaat Vlemmix een feestje bouwen rondom de uitzending. De kelder bij het zwembad is al omgebouwd tot disco. En mensen komen naar de uitzending kijken in zijn thuisbioscoop. De belangrijkste les die Johan heeft geleerd? Dat al die rijkdommen niet zo belangrijk zijn. "Ik heb gezellig samen met mijn zoon gekookt, we hebben spelletjes gespeeld op de bank. We hadden een echt familiegevoel. En dat is toch moeilijk om te maken in zo'n groot huis."

 

 


Steenrijk Straatarm is dinsdagavond om 20:30 te zien bij SBS 6, of terug te kijken op de site.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.