Gratis opleiding én baangarantie, VDL Groep gaat tot het uiterste in zoektocht naar personeel

25 september 2018 om 18:28
nl
Het eerste half jaar van 2018 hebben ze 1100 mensen aangenomen, maar nog steeds staan er 500 vacatures open. VDL Groep in Eindhoven heeft er wel wat voor over om die gevuld te krijgen. Een gratis opleiding en een fulltime salaris terwijl je niet fulltime werkt.
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn; een werkgever die je opleiding betaalt, een fulltime salaris biedt terwijl je niet fulltime werkt en een baan garandeert. "VDL Groep in Eindhoven doet het", aldus woordvoerder Miel Timmers.  

Vissen in dezelfde vijver
"Het klopt dat we op zoek zijn naar enthousiaste mensen die lasser of mechatronicamonteur willen worden. Of zich in deze richting willen omscholen. We gaan hier een eigen opleiding voor opzetten in samenwerking met het Summa College in Eindhoven. Dit doen we omdat op dit moment de vraag groter is dan het aanbod. En dat komt weer omdat bedrijven in Brainportregio Eindhoven allemaal een beetje in dezelfde vijver aan het vissen zijn."

Schoolverlaters
Is er bij VDL Groep dan nog wel werk voor de lassers en monteurs die dit schooljaar hun diploma halen? "Jazeker, het een sluit het ander niet uit. Het is niet of-of, maar en-en. VDL Groep groeit namelijk flink. Bovendien richten we ons met deze opleidingen ook wat specifieker op mensen die zich willen laten omscholen. Het gaat om tweejarige leer-werktrajecten op mbo-niveau 2 en 3 voor lasser en mechatronicamonteur."

Meet& Greet
VDL Groep probeert personeel niet alleen meer via de traditionele wegen te werven. Behalve de gebruikelijke advertenties houdt het concern ook zogeheten 'Meet en Greet' bijeenkomsten. Sollicitanten kunnen dan praten met mensen van de werkvloer en in de praktijk ontdekken hoe de toekomstige baan eruit ziet. 

Wie interesse heeft, kan woensdag 26 september al terecht. Dan houdt VDL Groep van 15.30 tot 19.30 uur een 'Meet& Greet' voor mensen die belangstelling hebben voor het leer-werktraject mechatronicamonteur.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.