Leny Poppe-de Looff stopt als burgemeester van Zundert, 'ik hoop dat we geschiedenis schrijven' - Omroep Brabant
Video

Leny Poppe-de Looff stopt als burgemeester van Zundert, 'ik hoop dat we geschiedenis schrijven'

25 september 2018 om 21:42
nl
Na ruim dertig jaar en een mooie carrière is het mooi geweest: Leny Poppe-de Looff (68) stopt per 1 maart 2019 als burgemeester van Zundert. Dan verloopt haar tweede termijn van zes jaar. Ze vindt dit een mooi moment om dat nu aan te kondigen. Leny Poppe-deLooff trok landelijk de aandacht met de aanpak van camping Fort Oranje.
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door
Jacky Goossens

Dinsdagavond maakte ze, tijdens een besloten bijeenkomst met de gemeenteraad, bekend niet meer in aanmerking te willen komen voor een derde termijn. Poppe-de Looff was vier jaar raadslid, zestien jaar wethouder in Vlissingen en twaalf jaar burgemeester van Zundert. Veel mensen kennen haar van (de ontmanteling van) camping Fort Oranje. 

Zwaar dossier
Een groot deel van het burgemeesterschap van Poppe-de Looff stond in het teken van veiligheid. Zo richtte ze zich onder meer op de aanpak van de recreatieparken in haar gemeente. Poppe-de Looff: “Fort Oranje was en is een bestuurlijk zwaar dossier.  

Juridisch was het een lastig verhaal om de camping te sluiten maar door haar harde werk en dat van haar ambtenaren lukte het. "Ik hoop dat we geschiedenis hebben geschreven."

Wachten op privacy instellingen...


Verbinding met de inwoners
Als burgemeester was - en is - ze altijd zeer betrokken geweest bij de inwoners met wie ze veel hoogtepunten beleefde. Het jaarlijkse bloemencorso -'wow, zo groots'- en het 850-jarige bestaan van de gemeente. "Dat past bij Zundert, de gemeenschap die zich vrijwillig opwerpt om die hoogtepunten te realiseren."

Wachten op privacy instellingen...


Klaar voor de toekomst
“Toen ik in 2007 burgemeester werd, realiseerde ik me dat de uitdagingen groot waren", aldus Poppe-de Looff.  Zo ziet ze het als haar rol en taak om bij fatale incidenten de nabestaanden van slachtoffers bij te staan. "Ik noem het maar de burgermoeder-rol."  

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.