Vrouw met rollator zwaargewond na ongeluk in Tilburg, doorgereden bestuurder (19) zit nog vast

25 september 2018 om 23:03
Omroep Brabant
Foto: FPMB Erik Haverhals
Omroep Brabant
De auto die betrokken was bij het ongeval. (Foto: Erik Haverhals/FPMB)
1/2 Foto: FPMB Erik Haverhals
Een 77-jarige vrouw uit Tilburg is dinsdagavond zwaargewond geraakt nadat ze door een auto werd aangereden. Ze liep met haar rollator in de omgeving van de Beneluxlaan. De bestuurder van de auto reed door na het ongeval, maar meldde zich een halfuur na het ongeluk zelf op het politiebureau.
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door
Jacky Goossens

Het ongeluk gebeurde rond halfelf.  De 19-jarige bestuurder zit nog vast voor verhoor. Volgens de politie is de oorzaak van het ongeluk nog niet duidelijk, maar zijn er geen aanwijzingen dat de man onder invloed van alcohol was. Er is een voorlopige speekseltest afgenomen om te kijken of de man onder invloed was van verdovende middelen.

De gewonde vrouw is naar het ziekenhuis gebracht. De politie noemt haar toestand zorgwekkend, maar doet verder geen mededelingen over de gezondheidstoestand van de vrouw. 

Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd. 

Primitieve vluchtreactie
Doorrijden na een (ernstig) ongeval gebeurt zo'n drie keer per dag in Nederland. Volgens verkeerspsycholoog Gerard Tertoolen zijn hier grofweg twee motivaties voor. "Het is een bewuste keuze of een primitieve vluchtreactie."

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...