Video

Nachtelijke branden houden Asten in de greep, politie zoekt brandstichter

26 september 2018 om 12:43
nl
Er zijn dinsdagnacht meerdere branden gesticht in Asten. De brandweer heeft het over zes tot acht brandjes. De politie heeft een Burgernetmelding verspreid met daarin het signalement van de mogelijke dader van de brandstichtingen. Onder meer in de Laurierstraat was het raak. Daar is in ieder geval één auto in brand gestoken, maar ook een vouwwagen ging in vlammen op.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Volgens bewoners in de straat zouden er zeker zes branden zijn geweest.

De tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

In de vroege ochtend is het een komen en gaan van takelwagens in Asten. Op de ene staat de uitgebrande vouwwagen, op de volgende een van de auto's die in vlammen is opgegaan.

De tekst gaat verder onder de video. 


'Het was een flinke fik'
Bij een van de bewoners, die graag anoniem wil blijven, stond het schuurtje dat tegen het huis aan staat in brand. Het vuur sloeg niet over naar het huis. "Het was een flinke fik, van alle mensen staat er wel wat in brand", zo zei een van de slachtoffers in het radioprogramma Wakker! van Omroep Brabant.

Ook de buurvrouw heeft pech. Zij zag afgelopen nacht een heleboel vakantieherinneringen verloren gaan toen haar vouwwagen in brand stond. "Ik ben wakker geworden van een hoop geknetter", vertelt ze tegen onze verslaggever. "Het was net alsof iemand een kampvuurtje aan het stoken was op straat."

Meldingen
De brandweer kreeg om vijf uur woensdagmorgen melding van een brand bij bouwmarkt Formido aan de Prins Bernhardstraat in Asten. Een uur daarvoor was het raak aan de Lotusstraat. Daar gaat het volgens de melding van de brandweer om een brand in een keet of schuurtje.

Mogelijke dader
De politie is in verband met de branden op zoek naar een man van middelbare leeftijd. Hij is kaal, heeft een bril op en draagt een vest met een wit vlak, grijze mouwen en een zwart embleem op de linkerborst.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.