Kinderpsychiater uit Breda mag geen nieuwe patiënten aannemen na tik op de vingers door inspectie

26 september 2018 om 11:47
nl
Met de zorg van de Bredase kliniek Bonroy Kinder- en Jeugdpsychiatrie is het zo slecht gesteld dat er geen nieuwe patiënten aangenomen mogen worden.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Volgens de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd zijn er tekortkomingen op het gebied van deskundigheid, het voorschrijven van medicijnen en het bijhouden van patiëntendossiers. Daardoor ontstaan risico’s voor de kwaliteit van de zorg en patiëntveiligheid. De kliniek kreeg een aanwijzing opgelegd door de inspectie. 

Beëindiging
Bonroy is een gespecialiseerde praktijk voor kinder- en jeugdpsychiatrie, waar één psychiater werkt. Patiënten die bij hem in behandeling zijn, worden terugverwezen naar de huisarts of bij een andere jeugdpsychiater ondergebracht. 

De psychiater laat weten dat hij zijn werkzaamheden eind 2018 zal beëindigen en zijn aandacht zal richten op een deugdelijke overdacht van zijn patiënten. “Meer zeg ik er niet over."

Maatregelen
Een aanwijzing is de lichtste maatregel die de inspectie kan opleggen aan een zorginstelling. De instelling deze maatregel krijgt opgelegd, krijgt drie maanden de tijd om de verbeterpunten door te voeren. Voldoet de instelling niet aan de aanwijzing, dan kan de inspectie een last onder dwangsom of een last onder bestuursdwang opleggen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.