Man (44) opgepakt voor reeks branden in Asten en Deurne - Omroep Brabant

Man (44) opgepakt voor reeks branden in Asten en Deurne

26 september 2018 om 15:17
De politie heeft woensdagochtend een 44-jarige man uit Deurne aangehouden die wordt verdacht van het aansteken van meerdere branden in Asten dinsdagnacht. Hij wordt ook verdacht van verschillende branden in Deurne eerder dit jaar.
Profielfoto van Tobias van der Valk
Geschreven door
Tobias van der Valk

De man werd in Asten opgepakt, aldus een woordvoerder van de politie. "Hij verbleef daar sinds een dag." De verdachte werd door de politie herkend op camerabeelden bij een brand in Asten. 

Flinke fik
Afgelopen nacht waren er in Asten op de Jasmijnstraat, Prins Bernhardstraat, Kleefkruid en de Laurierstraat meerdere branden. Onder meer twee auto's, een vouwwagen en een schuur brandden uit. Niemand raakte gewond. "Het was een flinke fik, van alle mensen staat er wel wat in brand", zo zei een van de slachtoffers deze ochtend tegen Omroep Brabant

Vlak na de branden verspreidde de politie al een signalement van de mogelijke dader. Het zou gaan om een kale man van middelbare leeftijd met een bril. 

Verband Deurne
De aangehouden man wordt ook gelinkt aan een reeks branden in Deurne eerder dit jaar. Daar waren sinds april daar zeker twintig branden die vermoedelijk zijn aangestoken. Het onderzoek naar die branden wordt nu samengevoegd met het onderzoek naar de branden in Asten, laat de politiewoordvoerder weten.

Zo was enkele dagen geleden nog een brandje bij een bedrijf aan de Leembaan in Deurne. Een uur later was het ergens anders in het dorp raak. Toen stond een container aan de begraafplaats naast de Sint Jozefkerk in de fik. In de kerk was sprake van lichte rookschade. De gemeente vroeg de inwoners al extra alert te zijn.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...