Kleine winst voor PSV dankzij transfers

27 september 2018 om 11:51
nl
Ondanks het dramatische Europese avontuur vorig jaar, boekte PSV over het vorige voetbalseizoen een kleine winst van 160.000 euro. Dit heeft de Eindhovense landskampioen vooral te danken aan de verkoop van spelers zoals Davy Pröpper, Andrés Guardado, Jetro Willems en Jürgen Locadia. Dit blijkt uit de jaarcijfers die donderdagochtend werden gepresenteerd. Het is het zevende seizoen op rij dat PSV winst boekt.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

PSV bleef vorig seizoen steken in de voorrondes voor de Europa League. Het Kroatische NK Osijek bleek over twee duels te sterk. De club liep daardoor een hoop inkomsten mis. 

Acht miljoen
Onder leiding van toenmalige hoofdtrainer Phillip Cocu veroverde de ploeg wel de landstitel. Dat kostte de club een paar miljoen aan kampioenspremies. Samen met het mislopen van Europees voetbal zorgde dit voor een negatief operationeel resultaat van bijna acht miljoen euro. 

De omzet bedroeg 62 miljoen euro. Dat is aanzienlijk minder dan in het seizoen 2016-2017 toen PSV dankzij de deelname aan de Champions League een omzet van bijna 86 miljoen euro haalde. De winst kwam toen uit op 2,6 miljoen euro. 

Schulden verder afgelost
De kosten over het afgelopen seizoen namen met zo'n vijf miljoen euro af, tot ruim zeventig miljoen. PSV heeft ook geld gebruikt om de schulden verder af te lossen. De afgelopen drie seizoenen is al bijna 25 miljoen euro afgelost.

PSV verwacht over het huidige voetbalseizoen weer een positief resultaat te boeken. De landskampioen heeft zich geplaatst voor de Champions League, waardoor de club al is verzekerd van een slordige 35 miljoen euro. Bij goede resultaten loopt dit bedrag flink op.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.