Video

Woonwagenbewoners kraken kampje in Mill, gemeente sleept ze niet weg maar gaat gesprek aan

27 september 2018 om 18:11
nl
Woonwagenbewoners die een voormalig woonwagenkampje in Mill hebben gekraakt, zullen donderdag niet worden weggesleept. De krakers hebben vrijdagmorgen eerst een gesprek met de gemeente over de situatie.
Profielfoto van Jan de Vries/Hannelore Struijs
Geschreven door
Jan de Vries/Hannelore Struijs

Op het kampje aan de Mergen in Mill stond tot voor kort maar één woonwagen. Daar woont Diana Maquiné in. Deze week streken de drie broers Soering er neer met hun wagens.

Ze komen oorspronkelijk uit Purmerend. Ze hebben geen vaste standplaats en woonden afgelopen zomer op recreatieparken. Nu het vakantieseizoen ten einde loopt kan dat niet meer en togen de broers naar Mill waar plaats is voor woonwagens.

Wachten op privacy instellingen...

Huizen bouwen
De gemeente is daar niet blij mee omdat ze eigenlijk huizen wil bouwen op de plaats waar het kampje is. Er is nu een patstelling. Volgens het bestemmingsplan heeft het terrein de bestemming wonen en zijn woonwagens toegestaan. Dat laatste kan veranderen als er geen behoefte is onder woonwagenbewoners.

De gemeente mag van de wet geen uitsterfbeleid voeren. Maar omdat er nog maar één mevrouw op het kampje woont, is de gemeente wel aan de slag gegaan om het beleid te veranderen. 

Behoefte aan woonwagenplaatsen
De broers Soering staan nu in Mill en daarmee is volgens hen aangetoond dat er behoefte is aan woonwagenplaatsen. Dat is volgens de gemeente niet helemaal de bedoeling van het bestemmingsplan. De broers kregen opdracht donderdag voor vijf uur te vertrekken anders zou de gemeente maatregelen nemen.

De broers riepen via Facebook andere woonwagenbewoners op naar het kamp te komen. Vandaag reden er enkele tientallen naar Mill. 

Om vijf uur gebeurde er niks dat op een ontruiming leek. De gemeente stuurde aan omwonende burgers wel een bericht dat er geen woonwagens weggesleept zouden worden. Vrijdagmorgen volgt een gesprek over de situatie tussen de broers en de wethouder en de burgemeester van Mill, Antoine Walraven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!