Video

Man aangehouden voor brand in container waar dode werd gevonden

28 september 2018 om 05:42
nl
De politie heeft een man van 35 aangehouden voor een brand in een bouwcontainer aan de Achtseweg Zuid in Eindhoven, vlakbij Station Strijp S. Tijdens het blussen van die brand werd donderdagnacht een dode man gevonden. Het slachtoffer lag buiten de container die door brand was verwoest. De container werd gebruikt als bouwkeet. Het vuur werd rond half vier ontdekt door buurtbewoners. Die belden de brandweer.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Wie het slachtoffer is, is volgens de politie nog niet duidelijk, zo werd vrijdag aan het begin van de middag bekendgemaakt. 

'Slapen hier wel vaker mensen'
Een brandweerman vertelt dat er achter de container wel vaker mensen zouden slapen. Terwijl de politie en brandweer druk bezig waren op de Achtseweg Zuid kwam er iets na vier uur 's nachts een melding binnen van een brandje op het Kennedyplein in Eindhoven. De man die is aangehouden wordt ook verdacht van die brand. 

Twee buitengewoon opsporingsambtenaren van de NS hadden daar gezien dat een man een hoopje afval in brand stak. De man werd even later op een bankje bij een bushalte in de buurt aangetroffen. Daar werd hij aangehouden. Het gaat om een 35-jarige Eindhovenaar. De politie denkt dat hij ook iets te maken heeft met de brand in de bouwcontainer. Daar zou hij vaker zijn gezien. De Eindhovenaar is een bekende van de politie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.