Pieter van den Hoogenband van toernooidirecteur naar chef de mission? 'Lijkt me fantastisch'

28 september 2018 om 13:56
nl
Pieter van den Hoogenband ontvangt dit weekeinde in 'zijn' zwemstadion de mondiale zwemtop. De beste zwemmers en zwemsters, de grootste talenten van de wereld en houders van in totaal dertien Olympische medailles komen bijeen in Eindhoven. In het Pieter van den Hoogenband-zwemstadion om precies te zijn waar de World Cup Swimming plaatsvindt.
Profielfoto van Paul Post
Geschreven door
Paul Post

Pieter van den Hoogenband levert zijn bijdrage als toernooi-directeur .De drievoudig Olympisch zwemkampioen vervult zo, zonder nog zelf te zwemmen, toch een hoofdrol in het mondiale zwemevenement. "Dat is mooi en eervol, maar mijn rol moet je niet overschatten. Dit zwemstadion was vooral bedoeld voor de generatie 'na ons'. Dat daarin nu een nieuwe generatie weer gaat genieten van een fantastische World Cup Swimming, maakt me wél trots."

Graadmeter
De Fina Swimming World Cup is een aardige graadmeter hoe de internationale verhoudingen zijn bij het topzwemmen. Ook Van den Hoogenband is nieuwsgierig naar de verrichtingen in 'zijn' zwembad.

"Het is nu een soort wisseling van de wacht. Twee jaar ná de vorige, en twee jaar vóor de volgende Olympische Spelen. De erkende sterren moeten laten zien dat ze nog steeds gemotiveerd zijn om iedere dag te werken voor die olympische medaille. Tegelijk zijn er de jonge talenten die het deze sterren moeilijk maken. Dat maakt dit soort wedstrijden zo interessant."

Wachten op privacy instellingen...


Chef de mission in Tokyo 2020?
En als het woord 'Olympisch' is gevallen, ontkom je natuurlijk niet aan de mogelijk volgende krachtproef van PvdH. Hij lijkt topkandidaat om bij de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo chef de mission van de Nederlandse ploeg te worden. "Er zijn gesprekken gaande", waarbij Van den Hoogenband allerminst zijn interesse voor die functie onder stoelen of banken steekt.

PvdH wil wel
"Ik zou dat graag gaan doen. Duidelijk. Maar daar gaat NOC/NSF over, dus moet ik afwachten. Ik kom uit het zwemmen maar de taal van de sport is veel breder en heeft enorm veel raakvlakken. Het lijkt me een fantastische functie, eentje die ik heel graag zou willen."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.