Video

Max (10) haalt elke week troep uit het water, 'Ik wil de schoonste haven van Nederland'

29 september 2018 om 17:39
nl
Tien jaar is hij pas. Maar Max van Zon uit Tilburg maakt zich nu al druk om het milieu. Afval in de natuur, dat hoort niet. Daarom haalt hij elke week samen met de havenmeester en de wijkregisseur vanuit een fluisterboot troep uit het water van de Piushaven. Bij de schoonmaakactie van zaterdag kreeg Max hulp van tien ervaren duikers.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

“De Piushaven is toch wel heel erg vuil, daarom dacht ik: ik ga het schoonmaken”, vertelt Max. “Dat doe ik altijd met een grijptang, waarmee je ook afval van de kant haalt.” Maar Max kon niet bij al het afval dat op de bodem lag, daarom vond hij een team duikers bereid om mee te helpen.

De mooiste vondst is volgens die jonge natuurschoonmaker een groencontainer. “Die lag helemaal onder het wier en er zaten heel veel vissen in.” Maar er lag nog veel meer op de bodem. Zo haalde de groep complete fietsen en pvc-buizen uit het water.

Schoonste haven van Nederland
Max hoopt dat hij met zijn actie meer mensen naar de Piushaven trekt. “Ik wil het schoonste haventje van Nederland krijgen en ik wil dat andere kinderen van hun tablet en telefoon afkomen en dit mooie natuurmonument gaan zien.” 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.