PSV wint in Breda van NAC en blijft koploper in eredivisie

29 september 2018 om 20:22
Koploper PSV heeft zaterdagavond in de eredivisie de Brabantse derby van NAC gewonnen: 0-2. Luuk de Jong en Donyell Malen scoorden na rust de treffers voor de regerend landskampioen.

Lees hieronder het liveblog van NAC-PSV.

'92 0-2 via Malen.

'90 Er is vier minuten aan extra tijd.

'84 Lozano is uit de ploeg, Ramselaar vervangt hem.

'80 Bergwijn schiet net naast. Dat had de definitieve beslissing moeten zijn. Nog 10 minuten.

'75 Lozano maakt een domme overtreding en krijgt geel. NAC krijgt een vrije trap, waarbij Kali (in de nastoot) de lat raakt. De grootste kans van de thuisploeg in de hele wedstrijd.

'70 De tweede helft begon heel leuk, maar de amusementswaarde is inmiddels weer op het niveau van voor de pauze. PSV lijkt de zege zonder al te veel moeite over de streep te trekken.

'61 Malen voor Pereiro bij PSV.

'50 Het is na rust inderdaad een stuk leuker. NAC krijgt een kans op 1-1 via spits Mitchell te Vrede. Meteen daarna is er commotie over een mogelijke strafschop voor NAC, omdat Nick Viergever hands zou hebben gemaakt. De arbiter wil er niets van weten.

'48 0-1 Luuk de Jong. De spits van PSV schuift een van richting veranderde voorzet van oud-NAC'er Angelino makkelijk binnen.

'46 Mikhail Rosheuvel met de eerste kans na rust. Hij schiet wat gehaast en dus hoog over. We zijn weer begonnen in Breda. Meer spektakel na rust, aub!

'45 Het is rust in Breda. We kunnen er, tot nu toe, kort over zijn.

'28 Weinig kansen in het Brabantse onderonsje. PSV blijft de ploeg met het meeste balbezit en de Eindhovenaren hebben de boel onder controle. Maar dat is het dan ook wel.

'9 PSV is veel aan de bal en veel op de helft van NAC. De Eindhovenaren hebben duidelijk het initiatief, maar grote kansen zijn er nog niet geweest.

'1 Op voorhand zou dit een eenvoudige klus voor PSV moeten worden. NAC staat voorlaatste en de Eindhovenaren voeren de ranglijst na zes speeldagen aan.

FEITEN EN WEETJES:

• PSV is de meest scorende ploeg in de eredivisie (24), en NAC is de ploeg die de meeste doelpunten tegen krijgt (17).
  • NAC had vorig seizoen na zes wedstrijden zeven punten, dit seizoen heeft de club pas drie punten. Alleen tegen De Graafschap werd gewonnen.
  • Mocht PSV winnen, dan beleeft de club uit Eindhoven een van de beste seizoenstarten uit de clubgeschiedenis. Tot dusverre behaalde de ploeg van Mark van Bommel alle mogelijke achttien punten uit zes duels.
  • Het is crisis in Breda, waar afgelopen vrijdag technisch directeur Hans Smulders werd ontslagen. Algemeen directeur Justin Goetzee besloot solidair te zijn met Smulders en vertrekt ook. Goetzee blijft wel werkzaam bij NAC, tot er een geschikte opvolger is gevonden.
  • Vorig seizoen verloor NAC in eigen huis met 1-4 van PSV. De Eindhovenaren kwamen vroeg op voorsprong door Steven Bergwijn. Voor rust maakte NAC nog gelijk via een penalty, maar na rust was het verzet over en liep PSV uit naar een riante overwinning.