Willem II verliest met negen man in laatste minuten van De Graafschap

30 september 2018 om 13:49
Willem II hield lang stand, maar een gelijkspel was niet terecht geweest. De ploeg van Adrie Koster verliest zondag na twee rode kaarten door een eigen doelpunt in de 89ste minuut van Fernando Lewis: 2-1.
Profielfoto van Stijn van Mierlo
Stijn van Mierlo

Willem II staat na vandaag nog steeds negende in de eredivisie. Daardoor zijn ze niet gezakt door het verlies, maar kruipt de gevarenzone wel dichterbij. De Graafschap, dat aan het begin van de wedstrijd zestiende stond, staat nu dertiende. Met slechts één punt minder dan de ploeg van Adrie Koster.

Afgelopen. Willem II hield lang stand met negen man maar verliest uiteindelijk door een eigen doelpunt van Lewis: 2-1.

'90 Wederom vier minuten extra tijd, net zoals na de eerste helft. Kan Willem II nog iets?

'89 Eigen goal Willem II. Het gaat toch nog mis voor de Tilburgers. Lewis is de ongelukkige. Hij scoort in eigen doel.

'83 Wissel bij De Graafschap. Bakker wordt gewisseld en vervangen door Vet.

'79 Grote kans voor Van Mieghem. Hij schuift de bal naast. Daar ontsnapt Willem II.

Nog een kwartier. We naderen de slotfase. Willem II komt sterker uit de kleedkamer, maar ook De Graafschap krijgt kansen. De Superboeren voeren de druk op. En vergeet vooral niet dat de Tilburgers twee man minder op het veld heeft staan.

'72 Kans Willem II

'71 Laatste wissel Willem II. Crowley naar de kant en Meissner komt erin.

'67 Hamdaoui vervangt Tutuarima. De speler van De Graafschap gaat met een luid applaus van het veld. Hij zit momenteel namelijk in een heel zware periode. Zijn vriendin is van een tweeling bevallen, maar een van de meisjes overleefde het niet. Afgelopen week is de begrafenis van zijn dochtertje geweest.

'64 Nóg een rode kaart voor Willem II. Palacios krijgt zijn tweede gele kaar. Nu zijn er nog maar negen spelers over.

'58 Wissel De Graafschap. Burgzorg vervangt Thomassen.

'57 De eerste kaart voor De Graafschap en die is voor Myenty Abena.

'53 Alweer op de paal voor De Graafschap. Dat is de derde keer deze wedstrijd. Willem II heeft over geluk niets te klagen.

'49 DOELPUNT WILLEM II Dat is nog eens een vliegende start van de tweede helft. De Tilburgers koppen raak. Uit een corner wordt de bal door invaller Dries Saddiki de verre hoek in gestuurd. Het is 1-1.

De stadionspeaker laat aan het begin van de tweede helft weten dat het afgelopen moet zijn met de spreekkoren jegens scheidsrechter Bakx. De Willem II-fans zijn het duidelijk niet eens met de vier gele kaarten en één rode die de Tilburgers kregen.

'46 De tweede helft is begonnen. Trainer Adrie Koster grijpt in met een dubbele wissel. Vurnon Anita vervangt Dankerlui en Dries Saddiki komt erin voor Croux.

Willem II mag niet klagen. Ze staan 1-0 achter, maar dat had veel meer kunnen zijn. De Graafschap heeft veel kansen gehad, Willem II nauwelijks. Daarnaast kreeg Akkaynak rood en hebben de Tilburgers een penalty tegen gehad, die de Superboeren miste.

'45+4 Rust in Doetinchem. Dit is misschien wel wat Willem II nodig heeft. Ze hebben een loodzware eerste helft achter de rug.

'45+2 Daar komt Willem II wéér goed weg. Stef Nijland schiet op de paal. Voor de tweede keer deze wedstrijd, na de gemiste penalty.

'45 Vier minuten blessuretijd komen erbij. Er zijn namelijk heel wat blessures geweest.

'43 We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk creëert Willem II een prima kans. Jordy Croux ziet zijn inzet gekeerd worden door doelman Jurjus.

'33 Wederom een gele kaart. Dit keer is het Fernando Lewis die de prent krijgt. Dat betekent dat de volledige verdediging van Willem II nu een gele kaart heeft. En dat al na 33 minuten.

Halfuur gespeeld in Doetinchem. Willem II heeft het ongelooflijk moeilijk. De Graafschap krijgt kans op kans, terwijl de Tilburgers geen vuist kunnen maken. 1-0 achter, met tien man op het veld, maar het had erger kunnen zijn. De penalty van de Superboeren werd gemist.

'28 De Graafschap mist een penalty. Palacios maakt de overtreding in het zestienmetergebied en krijgt terecht een strafschop tegen. De bal wordt op de paal geschoten door Eric Bakker en knalt daarna uit de rebound over het doel.

Het zijn dramatische minuten voor Willem II.

'21 De Graafschap scoort. Een prachtige vrije trap van Stef Nijland laat doelman Wellenreuther kansloos.

'21 Geel voor Heerkens. Hij krijgt geel voor discussiëren.

'19 Rood voor Akkaynak. Na het bekijken van de beelden van de VAR.  Hij trapt met de noppen vooruit over de bal heen. Terechte rode kaart. Willem II door met tien man.

'16 Een kwartier gespeeld. We hebben wat kansen gezien voor De Graafschap, die Willem II vooralsnog weet af te wenden. De Tilburgers moeten hun draai in de wedstrijd nog vinden.

'11 Geel voor Damil Dankerlui.

'4 Het gaat er direct fel aan toe. Frank Olijve, speler van De Graafschap, raakte even geblesseerd, maar kan verder spelen.

'1 De aftrap is verricht. De wedstrijd tussen de Tricolores en de Superboeren is begonnen.

Willem II-watcher Fabian Eijkhout is aanwezig in De Vijverberg.

Nog tien minuten tot de start: Willem II-trainer Adrie Koster kijkt vooruit op de wedstrijd:

- De laatste keer dat Willem II en De Graafschap tegen elkaar speelde in de eredivisie was in 2015. Toen werd het 2-2 in Doetinchem.
- Ondanks de goede start van Willem II, is het toch alweer een maand geleden dat de Tilburgers wonnen in de eredivisie. toen werd het 5-0 tegen Heracles Almelo. Daarna volgde een verlies tegen PSV en tweemaal gelijk tegen Excelsior en Fortuna Sittard.

De Tilburgers zijn begonnen aan de warming-up. Nog een halfuur tot de aftrap.

DE OPSTELLINGEN:

Doelman Timon Wellenreuther staat weer in de basis bij Willem II. Palacios was nog een twijfelgeval, vanwege wat pijn aan voet, maar start toch. Daarnaast mag verrassend Atakan Akkaynak dit keer starten.