John de Jong definitief de nieuwe technisch manager van PSV

1 oktober 2018 om 21:13
nl
John de Jong is de nieuwe technische manager van PSV. De oud-profvoetballer volgt hiermee officieel Marcel Brands op die deze zomer vertrok naar Everton. Hij tekent een contract voor vier jaar.
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

Op 1 juni vertrok Brands naar Everton, sindsdien is De Jong al op interim-basis de nieuwe technisch directeur. “Ik heb die periode als positief ervaren en de clubleiding heeft er dezelfde gedachten bij. Er ligt een mooie, stevige basis en ik kijk er naar uit om in deze functie verder te gaan”, aldus De Jong. Met het tekenen van het contract treedt De Jong toe tot de directie van PSV.

De 41-jarige oud-voetballer speelde van 2000 tot 2008 bij PSV. Na zijn periode als speler ging hij verder als scout. Sinds 2013 was hij hoofdscout bij de regerend landskampioen.

'Ideale technisch manager'
"John wist als hoofdscout tot in detail wat de technische plannen waren en dat is essentieel gebleken bij het invullen van zowel de staf als de selectie. Hij heeft deze flinke vuurproef met verve doorstaan", stelt algemeen directeur Toon Gerbrands. "Die drie maanden waarin John op interim-basis werkte, hebben ons geleerd dat hij ook voor de toekomst de ideale technisch manager voor PSV zou zijn."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!