Stint veelgevraagd op Marktplaats: ‘Ik wil er een koffiekar van maken’

2 oktober 2018 om 12:11
nl
Op Marktplaats staan sinds maandagavond tientallen advertenties waarin om een Stint, een elektrische bolderkar, wordt gevraagd. Deze Stints zijn sinds middernacht verboden na het ongeluk op het spoor in Oss waarbij vier kinderen om het leven kwamen en een begeleidster en een ander kind zwaargewond raakten.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Paul uit Bergen op Zoom is een van de mensen die op Marktplaats om een Stint vraagt. Hij ziet nu een goede kans om goedkoop een Stint aan te schaffen nu duizenden Stints niet meer de openbare weg op mogen van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. 

Paul wil graag een Stint hebben. “Ik wil er een koffiekar van maken, maar eerst ga ik er vier schijfremmen op zetten in plaats van de magnetische remmen die er nu op zitten. Dat is veel veiliger.”

Handelaren
Paul verwacht dat veel eigenaren van een Stint nu hun karretje zullen verkopen, omdat ze er niets meer mee kunnen. “Ook handelaren zullen de Stint interessant vinden om te kopen. Bijvoorbeeld om te verkopen aan mensen in het buitenland, waar de Stint nog gewoon is toegestaan. En ook voor mensen die een Stint willen gebruiken op eigen terrein is het interessant om er nu een te kopen. Op een camping of golfbaan mag je er gewoon mee rijden. Als je er maar niet mee op de openbare weg komt.”

Het is nog onduidelijk voor welke prijs een Stint nu van de hand zal worden gedaan. Bij de meeste advertenties op Marktplaats staat ‘nader overeen te komen’ of ‘bieden’. 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.