Tilburgs Textielmuseum wint internationale erfgoedprijs 'Best of Heritage 2018'

2 oktober 2018 om 14:16
nl
Het Textielmuseum in Tilburg heeft de internationale prijs 'Best of Heritage 2018' gewonnen. De prijs is afgelopen weekeinde uitgereikt in Dubrovnik. Het Tilburgse museum is een van de vijftig organisaties die voor de prijs waren genomineerd. Een andere Brabantse kanshebber was het Jeroen Bosch Research and Conservation Project.
Profielfoto van Pim Windhorst Peter
Geschreven door
Pim Windhorst Peter

'Best of Heritage' is een prijs die is bedacht door de ICOM - een organisatie van musea uit de hele wereld - én de Europese organisatie Europa Nostra. Volgens de jury is het Textielmuseum 'wereldwijd het meest invloedrijk' als het gaat om erfgoed. 

De directeur van het Textielmuseum. Errol van de Werdt. heeft in Dubrovnik verteld over de toekomstplannen van het Tilburgse museum. Het museum wil een 'makersmuseum' worden, een plek waar iedereen aan de slag kan met textiel.

 

Textiellab
Het museum krijgt nu al veel waardering voor het textiellab: een plek waar kunstenaars en designers samenwerken  met ervaren vaklui. Ze gebruiken daarbij de moderne apparatuur die in het museum vlakbij historische weefgetouwen staat. 

Genomineerd voor de prijs 'Best of Heritage' waren ook musea en erfgoedorganisaties uit Europa, Amerika en China. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.