Festival GLOW trapt over een maand af: dit moois gaan we zien

EINDHOVEN - Het duurt nog eventjes, het lichtkunstfestival GLOW in Eindhoven, maar we willen toch alvast een tipje van de sluier oplichten. De dertiende editie, waaraan zo'n 35 kunstenaars uit binnen- en buitenland meewerken, kent dit jaar een 'stralend' middelpunt: de Eindhovense Lichttoren.

Onder de liefhebbers van lichtkunst is festival GLOW in Eindhoven een begrip. Ooit begonnen met 45.000 bezoekers in 2006, kwamen er vorig jaar maar liefst 740.000 bezoekers af op het evenement. 

Lichttoren als middelpunt
Dit jaar lijkt de organisatie met een lichtprojectie op de voor Eindhoven karakteristieke Lichttoren een nieuwe dimensie aan het festival toe te willen voegen.  Brein achter deze 'Tower of Light'  zijn kunstenaars Jan Fabel, Dirk van Poppel en Erwin Steijlen. De Lichttoren was ooit een gloeilampenfabriek, maar is inmiddels verbouwd tot een complex waar wordt gewoond, gewerkt en gerecreëerd. 

Bekijk hieronder de fotoreportage van GLOW 2017.

 

Het thema van GLOW is dit jaar 'Shadows & Light'. Dit staat symbool voor allerlei andere tegenstellingen die we kennen zoals zwart en wit, veel en weinig, binnen en buiten, enzovoort. Want, zo legt de organisatie uit, 'zonder die tegenstellingen zou het leven een grijs landschap zijn'.

GLOW is gratis te bezoeken en vindt plaats van zaterdag 10 tot en met zaterdag 17 november.

LEES OOK: GLOW trekt weer veel bezoekers, beleef de twaalfde editie hier nog een keer

Meer over dit onderwerp:
EINDHOVEN GLOW LICHTTOREN