Kat Wifi, varkentje Unox en meer van dat: deze huisdieren hebben de leukste en origineelste namen

4 oktober 2018 om 10:34
nl
Het is 4 oktober, oftewel dierendag! Dé dag om je viervoeter (of papegaai, leguaan, slang of vogelspin) extra te vertroetelen. Ter ere van deze heuglijke dag, vroegen wij Brabanders naar de bijzondere namen van hun huisdieren en dat leverde originele exemplaren en verhalen op.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Wifi
Wil Staal heeft een kat met de bijzondere naam Wifi. Waarom? “Op de camping is geen internet of wifi en met onze puberdochter gaf dat discussies. Nu is de discussie weg, want we nemen Wifi gewoon mee naar de camping, dus heeft onze dochter eigen wifi.” Wij zeggen: slimme zet, familie Staal!

Wachten op privacy instellingen...

Unox
Het varkentje van Mark Smetsers heet… Unox. “Hij heet zo omdat we die naam toepasselijk vonden en Unox klinkt liever dan spekje of spareribje”, legt Mark uit. Misschien wil de worstenfabrikant uit Oss de familie wel sponsoren voor hun wandelende reclamebord? 

Wachten op privacy instellingen...

 

Hans Klok
De langharige kat van Eva Pruyn heet Hans Klok, omdat zijn haar zo lekker wappert in de wind. Net zoals dat van de beroemde illusionist.

Wachten op privacy instellingen...

 

T-Rex
De Teckel van Maddy van Liethout heet T-Rex, oftewel: Teckel Rex. 

Wachten op privacy instellingen...

 

Rifle en Bullit
De honden van Monique Hendriks hebben behoorlijk gevaarlijke namen: Rifle en Bullit, oftewel geweer en kogel. Het zijn twee schattige chihuahua’s. 

Wachten op privacy instellingen...

 

Maybe
De poes van Rita Bont heet Maybe, omdat haar man geen kattenmens is en zei dat het diertje ‘misschien’ mocht blijven toen ze klein was. “Inmiddels is ze 15 jaar oud en is mijn man er net zo gek mee.” Eind goed al goed dus, voor Maybe.

Wachten op privacy instellingen...

Joda
De poes van Daphne heet Joda. “Mijn vriend heet Johan en we hebben de eerste twee letters van onze namen aan elkaar geplakt. Veel denken gelijk aan Star Wars.” Ze hebben daarom de traditie maar voortgezet door hun tweede kat Obi te noemen, naar Obi Wan Kenobi. 

Wachten op privacy instellingen...

 

Onder de dieren met de leukste namen verloten wij een echte Brabander-voerbak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!