ZLTO voorman Hans Huijbers gaat gemist worden: 'Hij windt er geen doekjes om'

5 oktober 2018 om 15:00
nl
ZLTO-voorman Hans Huijbers draagt na negen jaar het stokje als boerenvoorman over. Wie zijn opvolger wordt, is nog niet bekend. Komend voorjaar neemt Huijbers afscheid als voorzitter van het bestuur van ZLTO. Dit maakte de boerenorganisatie vrijdag bekend.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

“De land- en tuinbouw staan voor grote uitdagingen en dat vraagt ook om voortdurende vernieuwing binnen de ZLTO. Dat betekent ook nieuw leiderschap voor het verder brengen van de visie ‘Boeren hebben een oplossing’”, schrijft ZLTO in een persbericht waarin het stoppen van Huijbers wordt aangekondigd. 

Hans Huijbers gaat zich na zijn afscheid van de boerenorganisatie weer volledig richten op zijn melkveebedrijf in Wintelre.

'Hij heeft het hart op de tong, ik mag dat wel'
Op het provinciehuis in Den Bosch gaat hij gemist worden. Gedeputeerde Anne-Marie Spierings (Agrarische ontwikkeling, Energie en Bestuur) heeft heel wat gediscussieerd met Huijbers. "Hij windt er geen doekjes om, heeft het hart op de tong en is oprecht heel erg betrokken bij de agrarische sector", prijst ze de vertrekkend voorzitter. "Ik mag dat wel."

Spierings had als gedeputeerde drie jaar lang te maken met Huijbers. Een van de dossiers waar ze lijnrecht tegenover elkaar stonden was het Veedebat in de zomer van 2017. Dat ging voornamelijk om de eis dat alle stallen in Brabant in 2022 milieuvriendelijk moeten zijn.

"We zijn het niet altijd eens geworden, maar Hans bleef altijd respectvol." Inhoudelijk stonden ze dan wel eens tegenover elkaar, op persoonlijk vlak klikte het wel. "Ik vind het heel jammer dat hij weggaat. Het is heel waardevol als je na een lastige discussie samen een biertje aan de bar kan drinken. In mijn geval een wijntje."

Nieuw duo
Het afscheid van Huijbers betekent dat de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie vanaf volgend voorjaar zal worden geleid door een nieuw duo. Binnenkort wordt namelijk ook bekend wie de nieuwe directeur van ZLTO wordt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!