Cabinepersoneel Ryanair eist openhouden basis Eindhoven, anders volgen er werkonderbrekingen

5 oktober 2018 om 14:39
nl
Het cabinepersoneel van Ryanair eist dat de vliegmaatschappij de basis in Eindhoven openhoudt. Ryanair heeft tot zondagavond negen uur om de voorgenomen sluiting terug te draaien. Doet Ryanair dat niet dan volgen er mogelijk werkonderbrekingen, dat meldt de vakbond FNV Luchtvaart.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Afgelopen maandag bracht de luchtvaartmaatschappij naar buiten dat het met ingang van 5 november de basis wil sluiten. Op de basis werk veertig piloten en 98 cabinemedewerkers voor Ryanair. 

Vliegticket
Asmea Hajjiri van FNV Luchtvaart noemt het besluit van Ryanair om de basis in Eindhoven te sluiten ‘schandalig’.  Door de sluiting van de basis worden de betrokken families gedwongen om te verhuizen, vindt ze. 

“Het bedrijf verwacht dat de werknemers binnen vier weken alles wat ze in Nederland hebben opgebouwd, oppakken en verhuizen naar een ander land. Hun leven wordt ontwricht en het enige wat Ryanair geeft, is een ticket naar de nieuwe basis.”

Piloten
De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) uitte al eerder haar ongenoegen over de sluiting en eist dat het besluit voor vrijdagavond twaalf uur wordt teruggedraaid. De veertig piloten hebben zich hierbij aangesloten. Draait Ryanair het besluit niet terug dan volgen er mogelijk acties.

Cabinepersoneel Ryanair eist openhouden basis Eindhoven, anders volgen er werkonderbrekingen 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.