Video

NAC is boos op het ego van Björn Kuipers: ‘Beschamend dat hij hiervoor fluit‘

5 oktober 2018 om 23:50
nl
Na afloop van FC Utrecht - NAC ging het eigenlijk maar over één ding: de penalty voor Utrecht die geen penalty had moeten zijn. NAC verloor met 2-1.
Profielfoto van Twan Spierts
Geschreven door
Twan Spierts

Op slag van rust raakte NAC-verdediger Koch Utrecht-spits Gustafson licht aan in het strafschopgebied. Gustafson ging gretig naar de grond. Een penalty, oordeelde scheidsrechter Björn Kuipers als enige in het stadion. Zelfs na het bekijken van de VAR-beelden bleef hij bij zijn beslissing. 

Beschamend
Maar als dit echt een penalty was, dan zouden er iedere wedstrijd tig penalty’s gegeven moeten worden. “Ik vind het beschamend dat de beste scheidsrechter van Nederland hiervoor fluit”, zei ‘veroorzaker’ Koch na afloop. 

En ook trainer Mitchell van der Gaag vond het absoluut geen strafschop. “Dit was dusdanig licht, dat er gewoon niks aan de hand was. Er was niet eens twijfel. Dan heb je met ego’s te maken van je scheidsrechter die wel gaat kijken en dan toch z’n beslissing doordrukt. Het is de bekende hoek waar we nu zitten.” 

Het ego van Kuipers
Het ego van Björn Kuipers, die zich niet wilde laten verbeteren door de VAR. Dat deed NAC de das om, volgens Van der Gaag althans. Maar hij was realistisch genoeg om daarnaast vooral zijn eigen ploeg de schuld te geven. Want de penalty-situatie had makkelijk voorkomen kunnen worden als NAC de bal niet had verspeeld. En los van dat ene moment speelde NAC een groot deel van de wedstrijd te mat om aanspraak te maken op een of meerdere punten tegen Utrecht.

Op zoek naar de ommekeer
Het moet NAC een keer meezitten. Vorige week was er tegen PSV de handsbal van Nick Viergever, die al dan niet ten onrechte geen penalty opleverde. Nu die onterechte penalty. En toen NAC in het laatste kwartier tegen Utrecht eindelijk aanzette en op jacht ging naar de gelijkmaker, viel de bal steeds net niet goed. 

NAC is op zoek naar geluk, naar vertrouwen, naar punten. Of in de woorden van Mikhail Rosheuvel: “Het is geen tijd om te wanhopen. Maar de ommekeer moet zeker gaan komen, zo snel mogelijk.”

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.