Veegweek: drugssmokkelaar gearresteerd en vier huizen en een loods gesloten

6 oktober 2018 om 11:29
nl
In Tilburg is een 53-jarige man aangehouden die nog zes jaar gevangenisstraf moet uitzitten in Frankrijk. De man is veroordeeld vanwege drugssmokkel en – productie. De aanhouding vond plaats tijdens een zogenoemde 'veegweek' waaraan gemeenten, de belastingdienst, de politie, Enexis, het Openbaar Ministerie en en de douane meewerkten. Het doel hiervan is om drugs, drugsgerelateerde spullen en andere illegale zaken uit het criminele circuit te halen en meldingen van burgers na te lopen.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Tijdens de 'veegweek' - die maandag van start ging - werden 72 adressen bezocht in midden-Brabant waarover informatie was binnengekomen dat daar iets niet pluis zou zijn. Op 27 adressen bleek daadwerkelijk iets niet in orde te zijn.

Vuurwapen met twee patroonhouders
In Waalwijk, Kaatsheuvel, Tilburg en Oisterwijk werden huizen gesloten. In het huis in Waalwijk werd een liter GHB ontdekt. In het huis in Kaatsheuvel werd onder een matras een vuurwapen met twee patroonhouders gevonden, een halve liter GHB en maatbekers met amfetamineresten. Het huis in Tilburg wordt gesloten omdat daar drugs verhandeld werd en in het huis in Oisterwijk vonden agenten hennep, hasj, speed en xtc. 

In de Tilburgse loods aan de Lovense Kanaaldijk werd door de gemeente een werkende hennepkwekerij ontdekt en ruim zeven kilo gedroogde hennep. 

Honden en auto's
Op drie plaatsen in Tilburg - in de loods aan de Lovense Kanaaldijk, in een huis in de Ardennenlaan en een huis aan de Jan de Wittstraat - werden vier verwaarloosde honden gevonden. Enkele van deze dieren zijn door de dierenpolitie in beslag genomen. 

In Dongen werden twee auto's in beslag genomen en in Tilburg één. 

Illegale bewoning
Aan de Tilburgse Schelfhorststraat werd een huis gecontroleerd, waar niemand bleek te wonen. De uitkering van de vermeende bewoner wordt door de gemeente stopgezet. Een huis aan de Matterhornstraat werd illegaal bewoond. Daar gaat de gemeente over tot actie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!