Video

Fraaie inhaalrace Jeffrey Herlings en zege van Glenn Coldenhoff brengen Nederland winst

6 oktober 2018 om 23:48
nl
Nederland heeft zaterdag een visitekaartje afgegeven tijdens de Motocross of Nations. Jeffrey Herlings werd derde in zijn race in de MXGP-klasse, terwijl Glenn Coldenhoff in de Open-klasse de winst boekte. Met die twee resultaten werd Nederland eerste van de kwalificatiedag.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Bij de Motocross of Nations gaat het minder om individuele prestaties, maar meer om de teamprestaties. Het best presterende landenteam is kampioen. Het Nederlandse team bestaat uit de Brabanders Jeffrey Herlings en Glenn Coldenhoff. Calvin Vlaanderen is de derde coureur. Er zijn drie verschillende klassen: MXGP, MX2 en de Open-klasse. Op zondag rijden er altijd twee klassen door elkaar, dan staan er altijd twee coureurs van een land aan de start. Tijdens de kwalificatie werd er per klasse gereden.

Inhaalrace
Jeffrey Herlings kwam als eerste in actie. De wereldkampioen in de MXGP-klasse ging in de eerste bocht echter onderuit, moest naar de pitstraat en kon daardoor achteraan beginnen. Na een geweldige inhaalrace eindigde hij uiteindelijk als derde.

Bekijk de beelden van de val  en de inhaalacties van Herlings en lees verder.

Wachten op privacy instellingen...

Vlaanderen moest ook een inhaalrace rijden. Vanuit de achterhoede reed hij naar een twaalfde plaats. 

Winst Coldenhoff
Het slechtste resultaat van de dag mag geschrapt worden, dus wist Coldenhoff dat hij bij een echt goed resultaat goede zaken kon doen voor Nederland. De coureur, tijdens het seizoen ook actief in de MXGP-klasse, kwam met wat geluk aan kop. Op de eerste positie rijdend maakte Coldenhoff indruk, hij gaf zijn eerste positie niet meer uit handen.

Luister naar de eerste reactie van Glenn Coldenhoff na zijn zege en lees verder.

Wachten op privacy instellingen...

Met de winst en de derde plaats van Herlings werd Nederland het beste land van de kwalificatie, daarmee is het zeker van de A-finale. De beste negentien landen van de kwalificatie zijn zeker van die race. De overige landen rijden zonder eerst nog een B-finale, alleen de winnaar sluit later aan bij de A-finale. Zondag rijden eerst MXGP- en MX2-coureurs samen. In de tweede wedstrijd komen de MX2- en Open-rijders in actie. De slotwedstrijd is met de MXGP- en de Open-motorcrossers het klapstuk van de dag.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.