Grote drugsactie: 70 agenten vallen woningen in centrum Helmond binnen

8 oktober 2018 om 07:44
nl
De politie deed maandagochtend vroeg verschillende invallen in woningen in het centrum in Helmond, vanwege een grote drugsactie. Er zijn zeven verdachten aangehouden. Bijna zeventig agenten werken mee aan de actie.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

 “Alles is erop gericht dat we een drugsnetwerk gaan ontmantelen dat bestaat uit dealers en leveranciers in Helmond. Eerder deze maand hebben we al verschillende straatdealers in beeld gekregen en nu gaat het echt om verdenkingen rond de leveranciers”, zegt Els Reijnders, woordvoerder van de politie. 

De politie zegt dat ze klaar zijn met de invallen, maar dat het doorzoeken van alle woningen nog uren in beslag gaat nemen. De invallen vonden onder andere plaats in de Wattstraat, Dasstraat en de Van Hoofstraat.

Speurhonden
Bij de actie worden speurhonden ingezet die gespecialiseerd zijn in het opsporen van drugs en geld. 

Wachten op privacy instellingen...

In een bosgebied in de buurt van de Scheidijk lopen ongeveer dertig militairen rond met metaaldetectoren en honden. Ze zoeken naar drugs en geld.


Eerder dealers aangehouden
De actiedag van maandag maakt deel uit van een reeks onderzoeken naar drugshandel en overlast in het centrum van Helmond. De politie doet dat omdat ze verschillende meldingen van overlast en signalen van wijkagenten kreeg de afgelopen tijd.  

De afgelopen maanden zijn in Helmond meerdere verdachte drugsdealers op straat aangehouden. Zo werden in juli drie mannen van 38, 59 en 60 jaar opgepakt op verdenking van witwassen van crimineel geld en drugshandel. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.