Opnieuw arrestatie in onderzoek naar brandstichtingen en explosies in Oss

8 oktober 2018 om 20:39
nl
De recherche heeft zaterdagmiddag een nieuwe aanhouding verricht in het onderzoek naar een reeks van gewelddadige delicten, voornamelijk in de regio Oss en Eindhoven. Het gaat om een 21-jarige man zonder vast woonadres.
Profielfoto van Roxanne Hazenberg
Geschreven door

De man werd zaterdagmiddag in Maarsbergen opgepakt door een arrestatieteam. De recherche was al op zoek naar de man omdat hij, net als een 29-jarige man uit Arnhem en een 28-jarige Roemeen zonder vast woonadres,  al eerder in beeld kwam als verdachte.

Diverse incidenten
Bij de recherche liepen sinds begin dit jaar meerdere onderzoeken naar diverse brandstichtingen. In de Asterstraat in Oss werd op dinsdag 20 februari 2018 een auto in brand gestoken voor een woning. Enkele dagen later, op zaterdag 24 februari, was het hier opnieuw raak en werd bij de voordeur van de woning brand gesticht. In beide gevallen waren de bewoners aanwezig, maar vielen er geen gewonden, ondanks dat er 'levensgevaarlijke, zelfgemaakte brandbommen' werden gebruikt.

In augustus werd Oss opgeschrikt door een harde knal. Bij café 't Berghje aan de Berghemseweg ging een zwaar explosief af. Ook hier raakte niemand gewond, maar de schade was aanzienlijk. Na deze zware explosie werd begin september in Leende een auto in brand gestoken, waarbij de woning door die brand beschadigd raakte. Twee weken later was er een poging tot brandstichting bij een woning aan de Aengelbertlaan in Oss. Drie dagen later slaagde die poging wel. Het huis werd in brand gezet. De bewoner kon ternauwernood ontsnappen. Twee honden overleefden de brand echter niet.

Eerdere aanhoudingen
De Arnhemmer en de Roemeen werden afgelopen vrijdag bij een actie op een vakantiepark in het Limburgse Belfeld al opgepakt. Bij een doorzoeking van het vakantiehuisje werden meerdere vuurwapens gevonden en een grote hoeveelheid drugs, net als duizenden euro’s aan contanten. In verband met die vondst werd ook een 25-jarige Roemeense vrouw aangehouden.

Alle verdachten zitten nog vast en worden verhoord.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.