'Reizigers Ryanair claimen 1,3 miljoen euro aan schadevergoedingen na stakingen'

EINDHOVEN - Passagiers die zeggen de dupe te zijn geworden van de recente stakingen bij Ryanair hebben voor ruim 1,3 miljoen euro aan schadevergoedingen geclaimd. Dat schrijft de NOS dinsdag na een rondgang langs verschillende claimorganisaties.

De Ierse prijsvechter moest onder meer op 28 september en 10 augustus vluchten schrappen als gevolg van stakingen door cabinepersoneel en piloten. Tienduizenden reizigers werden getroffen, waaronder mensen die vanaf Eindhoven Airport wilden vliegen. 

LEES OOK: Reizigers Ryanair balen stevig: ‘Ongelofelijk zuur dat ze mensen zo laat informeren’

Alleen al bij EUclaim dienden volgens de NOS bijna 4500 mensen uit Nederland, België en Duitsland een verzoek tot compensatie in. Ryanair zegt dat de claims onterecht zijn, omdat stakingen 'buitengewone omstandigheden' zijn.

De groep gedupeerde passagiers is volgens de claimclub overigens veel groter. In totaal zouden meer dan 137.000 passagiers recht hebben op vergoedingen als gevolg van de stakingen. De som van al die claims kan oplopen tot ruim 41 miljoen euro.

LEES OOK: Valt je vlucht uit door staking bij Ryanair? Dan heb je 'zonder twijfel' recht op vergoeding

Ryanair maakte onlangs bekend dat de vier vliegtuigen die op Eindhoven Airport zijn gestationeerd, worden weggehaald. De vluchten van en naar Eindhoven worden vanaf 5 november vanuit het buitenland uitgevoerd. Medewerkers van de Ierse luchtvaartmaatschappij zijn daar boos over. 

Ze hebben nieuwe acties aangekondigd. Wat die precies inhouden, is nog onduidelijk.

Meer over dit onderwerp:
RYANAIR STAKINGEN SCHADECLAIMS