'Reizigers Ryanair claimen 1,3 miljoen euro aan schadevergoedingen na stakingen'

9 oktober 2018 om 07:44
nl
Passagiers die zeggen de dupe te zijn geworden van de recente stakingen bij Ryanair hebben voor ruim 1,3 miljoen euro aan schadevergoedingen geclaimd. Dat schrijft de NOS dinsdag na een rondgang langs verschillende claimorganisaties.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

De Ierse prijsvechter moest onder meer op 28 september en 10 augustus vluchten schrappen als gevolg van stakingen door cabinepersoneel en piloten. Tienduizenden reizigers werden getroffen, waaronder mensen die vanaf Eindhoven Airport wilden vliegen. 

Alleen al bij EUclaim dienden volgens de NOS bijna 4500 mensen uit Nederland, België en Duitsland een verzoek tot compensatie in. Ryanair zegt dat de claims onterecht zijn, omdat stakingen 'buitengewone omstandigheden' zijn.

De groep gedupeerde passagiers is volgens de claimclub overigens veel groter. In totaal zouden meer dan 137.000 passagiers recht hebben op vergoedingen als gevolg van de stakingen. De som van al die claims kan oplopen tot ruim 41 miljoen euro.

Ryanair maakte onlangs bekend dat de vier vliegtuigen die op Eindhoven Airport zijn gestationeerd, worden weggehaald. De vluchten van en naar Eindhoven worden vanaf 5 november vanuit het buitenland uitgevoerd. Medewerkers van de Ierse luchtvaartmaatschappij zijn daar boos over. 

Ze hebben nieuwe acties aangekondigd. Wat die precies inhouden, is nog onduidelijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!