Hey toerist! Vergeet Amsterdam, hier in Brabant is het te doen! - Omroep Brabant

Hey toerist! Vergeet Amsterdam, hier in Brabant is het te doen!

10 oktober 2018 om 21:07
Brabant is heel divers voor de buitenlandse toerist.
Brabant is heel divers voor de buitenlandse toerist.
In Amsterdam klagen ze steen en been, want ze struikelen daar over de toeristen. Het lijkt erop dat onze hoofdstad ten onder gaat aan haar eigen succes. Woensdag werd bekend dat er in 2030 nog meer buitenlandse toeristen naar Nederland komen: van 18 miljoen nu, naar 29 miljoen. Wij zeggen: kom toch lekker naar Brabant, want wij hebben alles dat ze in Amsterdam ook hebben. Maar dan beter, én minder druk!
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

Wij hebben op een rij gezet wat er voor toeristen zo ontzettend fijn is aan onze provincie.

Twee vliegvelden

Met twee ínternationale vliegvelden kunnen wij heel veel toeristen ontvangen. Je zou het bijna vergeten maar naast Eindhoven Airport hebben we natuurlijk Breda International Airport. We moeten toegeven: het loopt daar nog niet storm met de vliegtuigen vol toeristen. Maar dat is wat ons betreft slechts een kwestie van tijd.

Lees verder onder de foto.

Klein Amsterdam& Rotterdam

Wil je grachten en mooie, oude gebouwen zien? Dan hoef je echt niet per se naar Amsterdam. Den Bosch, ook wel klein Amsterdam, is dan een prima alternatief. “De stad is beloopbaar, heeft een eigen cultuur en natuurlijk de Bossche Bol”, prima punten volgens toerisme onderzoeker Ko Koens, van Breda University of Applied Sciences.

En noem je Den Bosch een soort klein Amsterdam, dan is Tilburg wat hem betreft Klein Rotterdam. “Dat is een rauwe stad met mooi industrieel erfgoed. Ook is het er levendig door alle studenten die er wonen.”

Files

Wil je als toerist extra lang van onze provincie genieten? Ga dan vooral met de auto. De files nemen toe, maar dat hoeft dus niet erg te zijn. Je hebt zo genoeg tijd om te genieten van de natuur tussen Tilburg en Eindhoven.

Lees verder onder de foto.

Voetbaltour

Met acht voetbalclubs is Brabant natuurlijk dé voetbalprovincie van ons land. We hebben dus acht fantastische stadions die de internationale voetballiefhebber echt gezien moet hebben. Vergeet de Johan Cruijff Arena en De Kuip: vanaf nu overspoelen de toeristen het Mandemakers Stadion (RKC), Jan Louwers Stadion (FC Eindhoven) of het Frans Heesenstadion (Top Oss)

Bavaria

Geen zin in de lange rijen bij de Heineken Experience in Amsterdam? Dat snappen we heel goed. Kom lekker naar Lieshout om bier te proeven bij Bavaria Biertour. En ze zijn al helemaal ingericht op internationale toeristen: de naam van de brouwer is sinds deze zomer Swinkels Family Brewers.

Bloemencorso’s

In Zundert en Valkenswaard weten ze wel dat de bloemencorso’s veel toeristen trekken. “Sommige mensen doen er laatdunkend over, maar wij moeten er eigenlijk met een nieuwe bril naar kijken. Voor ons is het iets normaals, maar toeristen vinden dit echt geweldig”, zegt Koens. 

Feestjes en drugs

Brabant is natuurlijk dé festivalprovincie van het land. Daarnaast zijn we ook de plek waar veel drugs gemaakt wordt. Nu moet je de drugs niet verheerlijken, maar verhalen zijn er genoeg te vertellen.

Lees verder onder de foto.

Carnaval

Over feesten gesproken: ons feest is natuurlijk carnaval. We zijn er goed in en zijn er maar wat trots op dat we dit elk jaar weer mogen vieren. 

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone
Wachten op privacy instellingen...