Groot vat met drugsafval lag te lekken in Hoogerheide: 'Scholieren fietsen hierlangs naar school'

11 oktober 2018 om 11:57
Foto: Erik de Jonge
Foto: Erik de Jonge
Het opruimen van de troep aan de Lange Steen in Hoogerheide was donderdagavond nog steeds bezig. Langs deze weg werd 's morgens een vat met een inhoud van 750 liter gedumpt. Vermoedelijk zat er drugsafval in. Uit de ton was tien tot twintig liter vloeistof gelopen. De bodem is daardoor flink verontreinigd geraakt.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Een vrouw die haar hond aan het uitlaten was, zag het vat rond kwart voor acht liggen en rook een scherpe chemische lucht. Ze waarschuwde meteen boswachter Erik de Jonge.

 

Wachten op privacy instellingen...

'Gevaarlijk voor scholieren'
"Veel scholieren fietsen hierlangs naar school en dat maakte het juist gevaarlijk. Het vat was voor een deel leeggelopen. Behalve de sterke chemische lucht kan de vloeistof bij opspatten ook nog brandwonden veroorzaken", aldus De Jong. 

Wachten op privacy instellingen...

De gemeente zette de directe omgeving af, zodat er geen gevaar voor voorbijgangers kon zijn. Een gespecialiseerd bedrijf, Strukton, is ingeschakeld om de vloeistof en het vat op te ruimen. Ook de vervuilde grond zal moeten worden afgevoerd. De politie doet onderzoek naar de herkomst van het vat en naar de mensen die de troep er hebben achtergelaten. 

Wachten op privacy instellingen...

'Pakkans vergroten'
Burgemeester Steven Adriaansen van de gemeente Woensdrecht gaf een schriftelijke reactie: “Dit bevestigt dat wij samen met de buurgemeenten prioriteit moeten geven aan ondermijning in ons buitengebied. Tot nu zijn vooral buurgemeenten slachtoffer geweest. Criminelen houden zich echt niet aan gemeentegrenzen. Nu is Woensdrecht aan de beurt. Onze inzet is dat de pakkans wordt vergroot en dat de criminelen niet zo maar vrijuit gaan."  

Wachten op privacy instellingen...

Narcostaat Brabant
In Brabant vinden de laatste tijd meerdere dumpingen van drugsafval plaats. Woensdagavond vond een voorbijganger twee vaten op een bedrijfsterrein aan de Moervaart in Bergen op Zoom. De vaten waren gesloten en zijn door een gespecialiseerd bedrijf afgevoerd. 

Wachten op privacy instellingen...

In Lage Zwaluwe werd woensdagavond bovendien een groot drugslab ontdekt. Afgelopen weekend brandde een vrachtwagen vol drugsafval af midden in een woonwijk in Eindhoven. 

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...