Video

Wethouder fietst met Amy naar school over onveilig fietspad

12 oktober 2018 om 10:50
nl
Amy van Aggel is er helemaal klaar mee, het slechte fietspad van haar huis in de Rips naar school in Gemert. Tijdens de tocht van elf kilometer moet ze bij een gevaarlijke kruising oversteken, fietst ze over een bospad waar het pikkedonker is en waar de wortels onder de weg groeien.
Profielfoto van Merel de Leuw
Geschreven door
Merel de Leuw

“Mijn vriendin en ik zijn laatst gevallen, toen was ik er echt klaar mee”, vertelt Amy in het ochtendprogramma Wakker! op Omroep Brabant radio. Het 14-jarige meisje stuurde, samen met een vriendin, een brief naar de gemeente en het heeft geholpen. Vrijdagochtend fietste wethouder Inge van Dijk met haar mee. 

“Als je een mailtje krijgt van een jongere die overlast ervaart, kun je op zijn minst een stukje meefietsen”, vindt van Dijk. “Een aantal problemen die Amy ervaart, staan al op de nominatie om aangepakt te worden.”

Bekende problemen
De fietstocht was voor Van Dijk een bevestiging dat ze er goed aan doen de plekken aan te pakken. “De weg met de boomwortels wordt in ieder geval opgeknapt. Ook de takken en bladeren die op het fietspad liggen, stonden op het lijstje van Amy, maar daar kan de gemeente niets aan doen. 

Voor Amy was het in ieder geval een gezellige ochtend en ze is blij dat er naar haar geluisterd wordt. 

 

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!