Frits valt zieke vrouw Bianca in de armen na halve marathon: 'Ongelofelijk mooi!'

14 oktober 2018 om 16:33
nl
Zij heeft kanker en weet dat ze binnen enkele maanden zal sterven. Hij wilde heel graag de halve marathon voor haar lopen én haar kunnen omhelzen na de finish. En die wens kwam uit. Frits en Bianca houden elkaar zondagmiddag rond half vier héél stevig vast. Frits: "Ik heb hier heel lang naartoe geleefd en het is ongelofelijk mooi."
Profielfoto van Marjanka Meeuwissen-Oerlemans
Geschreven door
Marjanka Meeuwissen-Oerlemans

Net voorbij de finish ziet Bianca zondagmiddag de lopers van de halve marathon aan zich voorbij trekken. Ze ligt op een speciale brancard. Dat kan dankzij de Wensambulance. "Het is heel stil thuis nu, dus ik moet een beetje wennen aan de herrie." Maar het is een mooie dag voor Bianca: "Ja, ik vind het heel leuk. Lekker in het zonnetje!" Twee zoons en een dochter van het stel beleven de bijzondere middag met hun ouders mee. Ook zij vinden het mooi wat er gebeurt. "Ja, geweldig natuurlijk". 

Op het tandvlees
Rond half vier is het zover. Daar komt Frits aan. Eerst valt zijn dochter hem in de armen. Na een dikke knuffel loopt hij door naar Bianca op het brancard. Wat volgt is een innige, lange omhelzing. Er vloeien tranen en er is een kus. Frits: "Ik heb hier heel lang naartoe geleefd en het is ongelofelijk mooi. Ik was echt bang, met al die ellende, ik haal het nooit, ik klap in."

Eén van de zoons van Frits en Bianca: "We weten nu anderhalf jaar dat ze kanker heeft. En eigenlijk hebben we toen vrijwel direct te horen gekregen dat het terminaal is. En dat er een einde in zicht is. Dat is dan nu helaas wat sneller dan gehoopt. Maar je leert ermee omgaan en je leert het te accepteren."

Super knap
Frits is moe, maar straalt: "De ambiance, het publiek. Echt geweldig. En de laatste kilometer, gewoon op tandvlees. En weten dat zij op me ligt te wachten: zo mooi!" Zijn dochter is apetrots: "Ondanks alle emoties onderweg waarschijnlijk, heeft hij het gewoon binnen twee uur gelopen. Super knap."

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!