Veldwantsen overwinteren massaal in onze huizen: 'Ik zag hem pas toen ik mijn T-shirt aandeed'

16 oktober 2018 om 21:57
nl
Boswachter Frans Kapteijns noemde het al. de opmars van de grauwe veldwants. Het beestje was vroeger nogal zeldzaam, maar tegenwoordig heeft elk huis wel zijn eigen wantsjes. Net als lieveheersbeestjes komen ze naar binnen om te overwinteren en we zijn er, zo blijkt op Facebook, niet zo blij mee. En dat terwijl het beest onschuldig is!
Profielfoto van Agnes van der Straaten
Geschreven door

Honderden Brabanders reageerden op Facebook op het bericht over de oprukkende wantsen. De meesten herkenden het kleine beestje van de foto. Manon Luif heeft er wel heel veel in haar tuin. Ze postte een foto met de opbrengst van één dag. "Dit is de opbrengst gisteren van ons dagelijkse rondje in huis. Wij proberen nu vanwege de overlast de kozijnen in te spuiten met schoonmaakazijn, zodat ze hopelijk niet meer naar binnen kruipen. Lijkt te helpen!" 

Reacties
De meeste reacties waren niet zo heel erg positief: "Ik heb volgens mij al een aantal van die enge wantsen gespot en ze allemaal om zeep geholpen. IEUWWWW. En hoezo buiten zetten, ze zijn nog sneller weer binnen", zegt Thea Baremans op Facebook. Colinda van Zoggel zet er een foto bij. Haar wants merkte ze pas op toen ze haar T-shirt aantrok. 

Toch proberen de meesten de wants levend en al naar buiten te zetten.  En de echte natuurliefhebber ziet er zelfs nog wat moois in.

Niet gevaarlijk
Veldwantsen zijn niet schadelijk voor de gezondheid, ze kunnen enkel stinken. Als de dieren zich bedreigd voelen, scheiden ze vloeistof af. Bij de stinkwants ruikt dit naar koriander. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!