Video

Leverancier vloerplaten ingestorte parkeergarage overweegt juridische stappen tegen BAM

18 oktober 2018 om 09:21
nl
Het bedrijf BubbleDeck in Leiden overweegt juridische stappen te nemen tegen bouwbedrijf BAM. Dit vertelde directeur Rob Plug van het bedrijf donderdagochtend in het programma Wakker op Omroep Brabant radio. BubbleDeck leverde de vloerplaten voor de parkeergarage bij Eindhoven Airport die in mei vorig jaar instortte. BAM was de aannemer die het project uitvoerde.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Het kwam iedereen in de bouwwereld, en met name BAM, volgens directeur Rob Plug goed uit dat zijn bedrijf als ‘kwade genius’ werd aangeduid nadat de parkeergarage bij Eindhoven Airport instortte. Bij zijn bedrijf liep de opdrachtenstroom vervolgens terug tot een minimum. “Het vertrouwen was weg”, legt hij uit. “We zijn een jaar bezig geweest ons te verdedigen. En in leven te blijven.”

Donderdag presenteert de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) haar onderzoek naar de instorting van de parkeergarage. Plug kijkt er met spanning naar uit. Al heeft hij een conceptversie van het rapport al ingezien.

Andere onderzoeken
Kort na het ongeluk deden TNO, in opdracht van Eindhoven Airport en Adviesbureau Hageman, in opdracht van BAM, al een eigen onderzoek naar de technische oorzaak van de instorting. De onderzoekers stelden dat de directe oorzaak een mankement in de gebruikte vloer van BubbleDeck was, een zogenoemde ‘bollenvloer’.

De OVV komt tot een heel andere conclusie. Namelijk dat de bouw in Nederland veiligheid al jaren onderschat. De sector gaat vooral voor de laagste prijs en leert onvoldoende van eerdere ongelukken. Een conclusie die de directeur van BubbleDeck niet verbaast, zo geeft hij donderdagochtend aan.  

OVV haalt uit naar BAM
Ook haalt de Onderzoeksraad uit naar bouwbedrijf BAM. En dat sterkt Plug. “We zijn David in deze. En David wint niet altijd van Goliath. Ik hoop echter dat we nu uiteindelijk aan het langste eind trekken. En dat het vertrouwen terugkomt. En men ons weer weet te vinden.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.