Jongens (13 en 15) met nepwapen krijgen politie-pistool op zich gericht

19 oktober 2018 om 12:12
nl
Twee jongens van 13 en 15 jaar oud kregen donderdagmiddag in Helmond een politiepistool op zich gericht. Agenten kregen de melding dat iemand bij een groepje jongens een vuurwapen had gezien. Toen agenten twee van de jongens die aan het opgegeven signalement voldeden, zagen lopen, hielden ze de twee aan. Een van de agenten richtte hierbij zijn dienstwapen op de jongens.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

De 13-jarige jongen bleek bij zijn aanhouding op de Chrysantstraat in Helmond een nepwapen op zak te hebben. Het zag er volgens de politie ‘zeer echt’ uit. 

Omdat de 13-jarige het wapen op zak had, werd de 15-jarige alweer snel vrijgelaten. De politie hoorde hem nog wel als getuige. Met de 13-jarige werd een ‘hartig woordje’ gesproken. Hij kreeg uiteindelijk een Halt-straf van vijftien uur. Vervolgens mocht hij met zijn vader naar huis.

'Niet blij met actie zoon'
Ook de vader van de jongen liet volgens de politie merken ‘niet blij te zijn met de actie van zijn zoon’.  

De jongens luisterden bij hun aanhouding volgens de politie goed naar de instructies die ze kregen. “Ze maakten geen verdachte bewegingen, waardoor ze rustig konden worden aangehouden.” 

Waarschuwing politie
Nepvuurwapens zijn volgens de politie niet van echt te onderscheiden. “Als je ermee wordt gezien, loop je het risico dat politiemensen handelen als ware het een echt vuurwapen”, waarschuwt ze. “En voor je het weet heb je een politiepistool op je gericht.”

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!