Video

Moeder jongste Q-koortspatiëntje Emma (7) wil half miljoen ophalen voor onderzoek

19 oktober 2018 om 15:22
nl
Angela van der Pluijm wil een half miljoen euro ophalen voor onderzoek naar de ziekte Q-koorts. Angela is de moeder van Emma, het jongste Q-koortspatiëntje van Nederland. Moeder Emma start de crowdfundingsactie omdat ze niet meer machteloos kan en wil toezien hoe haar 7-jarige dochtertje eraan onderdoor gaat. Er móet onderzoek komen naar Q-koorts en mogelijke medicijnen. Maar daar is wel geld voor nodig.
Geschreven door

 

De plannen waren er al een tijdje, maar sinds donderdag is de inzamelingsactie voor onderzoek naar de slopende ziekte Q-koorts en met name het vinden van een remedie een feit. Op de Facebookpagina 'Crowdfunding voor meerjarenstudie naar kinderen met Q-koorts' wordt aandacht gevraagd voor de actie. Doneren kan via de pagina doneeractie.nl.

Drijvende krachten achter de actie zijn Angela en Carla van Mook, zelf ook Q-koortspatiënt. "En we hebben veel hulp gehad van andere mensen. Zoals Sander Oord bijvoorbeeld die achter de schermen veel voor ons heeft geregeld en betekend. Het is zó ontzettend belangrijk dat er onderzoek komt en dat er een manier gevonden wordt om Q-koorts te genezen. Daarom deze actie", vertelt de moeder van Emma.

 

 

"Ik hoop dat mensen naar onze crowdfundingspagina gaan en ons willen helpen. Want het is voor ons  en alle andere ouders van kinderen met Q-koorts gewoon onacceptabel om te zien hoe onze kinderen lijden onder deze ziekte, iedere dag moe zijn, pijn hebben en niet de kinderen kunnen zijn dat ze zouden moeten zijn."

Binnen vierentwintig uur ruim vijfhonderd euro gedoneerd
Angela is erg dankbaar voor elke euro die binnenkomt. Zij is bescheiden met geld vragen, maar hoopt ook op een groot succes van de actie. "Ik heb tranen van geluk. Binnen vierentwintig uur is er al vijfhonderd euro binnengekomen en allemaal lieve berichtjes. Ja, dat doet wel goed". 

 

 

 

 

SP wil provinciale steun voor onderzoek
Naar aanleiding van het nieuws over de crowdfundingsactie van Angela, laat de Brabantse SP weten provinciale steun te willen voor het onderzoek naar Q-koorts. Voor de SP staat buiten kijf dat dit onderzoek hard nodig is. Ook vindt de partij dat de overheid hier een rol in zou moeten spelen. "Met name de landelijke overheid heeft door haar trage handelen ten tijde van de Q-koortsepidemie een ereschuld aan de slachtoffers." De partij vraagt Gedeputeerde Staten van Brabant om bij het Rijk aan te dringen op steun. 

Op 7 november allemaal haarspeldjes in het haar
Angela hoopt dat iedereen op zeven november twee speldjes in het haar stopt. Een paarse en een roze. Om op deze manier nog meer aandacht te vragen voor Q-koorts. "Ik wil zoiets bereiken als Pink Ribbon".

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.