'Dit is Timmie. Ik heb Timmie gekocht', levensechte poppen bij de wereldpoppenbeurs

DEN BOSCH - Duizenden mensen bezochten zaterdagmiddag de grootste poppenbeurs ter wereld in Den Bosch. Voor de een is het keiharde business en voor de ander gaat het om hun grote liefdes.

Jannie loopt met haar levensechte pop over de beurs. "Dit is Timmie. Ik heb Timmie net gekocht." Timmie is niet van een echte baby te onderscheiden. Zelf heeft Jannie al twaalf van deze poppen thuis staan. Maar wie denkt dat zo'n pop goedkoop is, heeft het mis: de pop van Jannie kost tweehonderd euro en is volgens haar elke euro waard. "Het voelt lekker als ik een rotdag heb en als ik er naar kijk voelt dat heerlijk. De poppen geven mij liefde en soms praat ik met hen." 

Jannie met (pop) Timmie (foto: Paul Giezen)

 

 

Mark uit Waalwijk is dit jaar zonder zijn vriendin naar de poppenbeurs gekomen. Hij loopt met twee grote boodschappentassen waar de nieuwe poppen in zitten. "Mijn vriendin ligt helaas ziek op bed. Ik heb haar vandaag al een paar video's gestuurd met mijn telefoon, zo is ze er toch een beetje bij. Ik heb twee reborns (levensechte poppen) gekocht. Mijn vriendin heeft ze besteld en ik haal ze vandaag op. Als ik straks thuiskom, kan zij haar geluk niet meer op."

 

Meer over dit onderwerp:
POPPEN DEN BOSCH BEURZEN POPPENBEURS