Treurig dossier: deze eeuw waren er vaker rellen bij thuisduels van NAC

22 oktober 2018 om 16:05
nl
Het supportersgeweld na afloop van NAC-Willem II van zondag staat niet op zichzelf. Deze eeuw werden thuiswedstrijden van de Bredase club wel vaker ontsierd door geweld in en rond het stadion en vechtpartijen tussen supportersgroepen in de binnenstad. Een kleine greep uit de ongeregeldheden.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

25 mei 2017
Na het beladen duel tussen NAC en NEC, dat tegen degradatie knokt, ontstaan er ongeregeldheden rondom het Rat Verlegh Stadion. NEC-supporters zoeken nadrukkelijk de confrontatie met fans van NAC. In het tumult na afloop loopt een politieagent verwondingen op en wordt een politieauto vernield.

31 mei 2015
Vlak na de 1-2 nederlaag tegen Roda JC, die voor NAC degradatie naar de Jupiler League betekent, is het erg onrustig rondom het NAC-stadion. De ME voert diverse charges uit tegen supporters van de Bredase club die zich gewelddadig gedragen tegen de ordehandhavers. Een agent loopt daarbij verwondingen op en zeven supporters worden opgepakt. Pas enkele uren na het duel keert de rust terug rond het stadionterrein.

4 augustus 2012
Supporters van NAC en MVV raken slaags in de binnenstad van Breda voorafgaand aan het onderlinge duel in het Rat Verlegh Stadion. Er wordt met terrasstoelen gegooid, gevochten en er zijn vernielingen. Drie mensen raken gewond. De 65 supporters van MVV maken de wedstrijd niet mee: ze worden op de trein en bus terug naar Maastricht gezet zodat het uitvak leeg blijft.

24 april 2006
Vijf politieagenten en tientallen supporters raken gewond na afloop van het competitieduel NAC-TOP Oss. De politie verricht in totaal 21 aanhoudingen. De fans worden verdacht van openlijke geweldpleging en zelfs poging tot doodslag.

2 maart 2005
De politie in Breda arresteert in totaal elf personen voor betrokkenheid bij ongeregeldheden voor en na de wedstrijd NAC-FC Groningen. Een van de relschoppers, een 16-jarige jongen uit Breda, zou op internet hebben opgeroepen geweld te gebruiken tegen de politie.

 

15 oktober 2003
Op de tribunes tijdens het UEFA Cup-duel tussen NAC en Newcastle United heerst een vijandige sfeer. Supporters van de thuisclub gooien allerlei voorwerpen naar de spelers van de Premier League-club en naar de grensrechter. De Europese voetbalbond UEFA legt de Bredase club een maand later een geldboete op vanwege de wanordelijkheden.

13 april 2003
Na de competitiewedstrijd NAC-Ajax is er buiten het stadion veel tumult. Supporters van beide clubs dagen elkaar uit en er worden vernielingen aangericht. De bussen met Ajax-fans, die een afwijkende route moeten nemen om bij het stadion weg te rijden, zijn doelwit van een stenenregen en raken zwaar beschadigd. De ME voert daarna onder NAC-fans harde charges uit.

13 april 2002
Een groep van zo’n 150 NAC-supporters zorgt na afloop van het thuisduel met NEC voor een agressieve sfeer door met fans van de tegenpartij op de vuist te willen gaan. De ME moet eraan te pas komen om een grote confrontatie te voorkomen. Toch vallen er klappen tussen beide supportersgroepen. Ook worden er in de stad vernielingen aangericht en sneuvelen er winkelruiten.

6 januari 2002
De vriendschappelijke wedstrijd tussen NAC en Germinal Beerschot wordt ontsierd door rellen tussen beide supportersgroepen. Daarbij raken zeker tien fans van de Belgische club gewond. De leiding van Germinal Beerschot verwijt de Bredase politie te weinig te hebben gedaan om de ongeregeldheden te voorkomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.