Video

De frikandel van deze tweesterrenkok is vegetarisch: 'Je proeft niet dat er geen vlees in zit'

23 oktober 2018 om 01:51
nl
We kennen ondertussen al de frikandeltaart, de frikandeloliebol, de discodel en de krokodel. Dat is allemaal al vrij gastronomisch voor zo’n ordinaire vleesrol. En toch kan het nog wel wat culinairder. Maandagavond werd er in Bar Bistro Calypso in Eindhoven een zoektocht gehouden naar de bijzonderste bereiding met een frikandel. Zelfs tweesterrenchef Dick Middelweerd van de Treeswijkhoeve in Waalre doet mee.
Profielfoto van Dirk Verhoeven
Geschreven door
Dirk Verhoeven

De wedstrijd is een initiatief van de familie Langenhoff. Al jarenlang nemen zij de frikandellen op creatieve wijze onder handen tijdens de wekelijkse ‘donderdag frietdag’. Jasper Langenhoff van brouwerij Beerze uit Vessem is twee jaar geleden met deze traditie voor het eerst naar buiten getreden en nu organiseert hij een heuse wedstrijd, met voor de winnaar de Wim Langenhoff Wisseltrofee.

Meer cachet
“De trofee is vernoemd naar mijn vader”, vertelt Jasper Langenhoff. "Hij dacht: we gaan eens wat meer cachet geven aan die frikandel", vertelt hij met een glimlach op zijn gezicht. 

Een handvol mensen heeft zich ingeschreven voor deze wat absurdistische wedstrijd.  "Ik heb de Fria-del gemaakt, naar een Mexicaanse kunstenares. Denk daarbij aan taco, salsa en een vleugje kaas," aldus een van de deelnemers. Een andere deelnemer heeft de snack verwerkt in een pil. "In de toekomst hebben we denk ik nog maar één pilletje nodig en daarin zitten dan alle voedingstoffen die je nodig hebt."

Tweesterren frikandel 
Dick Middelweerd van de Treeswijkhoeve doet mee aan de wedstrijd: "Het thema is  tijd. Ik heb een frikandel bedacht die klaar is voor de toekomst. Mijn frikandel is vegetarisch. we moeten allemaal minder vlees gaan eten. Ik denk dat ik hem zo heb kunnen bereiden, dat je eigenlijk niet in gaten hebt dat er geen vlees in zit"

Bekijk hier wat Dick eigenlijk vindt van de frikandel (VIDEO).

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.