Video

Jacques Niederer stopt over een jaar als burgemeester van Roosendaal

22 oktober 2018 om 21:46
nl
Jacques Niederer, burgemeester van Roosendaal stapt over een jaar op. Dat heeft hij maandag de gemeenteraad, het college en de ambtelijke organisatie laten weten. NIederer legt 1 oktober 2019 het ambt neer.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

Bij zijn afscheid volgend jaar is Niederer 59 jaar en zit hij op bijna de helft van zijn tweede termijn als burgemeester. Hij begon in Roosendaal op 17 januari 2011. Volgens hem is het over een jaar 'een mooi moment om het stokje over te dragen en me te oriënteren op werkzaamheden op het snijvlak van het publiek en privaat domein'.

"Hoewel ik het uitstekend naar mijn zin heb in Roosendaal, is het tijd voor een andere werkomgeving. Het is nu een passend moment om mijn afscheid aan te kondigen. Mooie dossiers zijn gerealiseerd, andere liggen klaar om in uitvoering te worden genomen."

 

 

Publieke zaak
Niederer zegt dat hij verknocht is en blijft aan de publieke zaak, maar streeft naar 'verbreding van zijn werkzaamheden op het snijvlak van het publiek en privaat domein'. Volgens hem moet hierbij worden gedacht aan (landelijke) branche- en belangenorganisaties.

"Ik kan hier nog geen specifieke mededelingen over doen. Voor nu verandert er niets. Ik blijf tot 1 oktober volgend jaar mijn werkzaamheden onverkort met veel elan uitvoeren.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.