Ex-vriend voor de rechter omdat hij Laura Korsman (24) gedood zou hebben

23 oktober 2018 om 10:41
nl
De rechtbank in Utrecht boog zich dinsdag voor het eerst over de moord op Laura Korsman (24) uit Werkendam. In juli werd ze dood aangetroffen in haar huis in Utrecht, waar ze studeerde. Haar ex-vriend Zamir M. wordt verdacht van haar dood.
Profielfoto van Suzanne Lesquillier
Geschreven door
Suzanne Lesquillier

Laura en M. kenden elkaar van het stappen. M. was dj en is bekend in het uitgaansleven onder de naam Sam G. Hij zat eerder al vast voor stalking. Ook kreeg hij een contact- en locatieverbod.

Laura verbrak na een vakantie haar relatie met de 31-jarige M. maar hij liet haar niet met rust. Ze kreeg een alarmknop zodat ze de politie kon waarschuwen als hij in haar buurt kwam. Volgens buurtbewoners durfde ze de laatste weken voor haar dood niet meer ’s avonds alleen over straat. M. zou zware psychische problemen hebben. 

Laura groeide op in Werkendam en was een talentvol zwemster bij de Biesboschzwemmers. Ze was daar actief tot 2011, het jaar dat ze verhuisde naar Utrecht om Verpleegkunde te gaan studeren.

Het ging dinsdagmiddag om een zogeheten proforma-zitting en er volgde nog geen eis. Bekend werd wel dat de rechtszaak in januari verder gaat met een regiezitting. Ondertussen staat de verdachte op de wachtlijst om te worden onderzocht in het Pieter Baan Centrum. M. was niet aanwezig in de rechtbank in Utrecht. Volgens zijn advocaat was hij daar niet toe in staat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.