Auto van sinds 1974 vermiste Piet en Hans uit Asten mogelijk gevonden

24 oktober 2018 om 09:13
nl
De politie heeft op de bodem van het water De Brink in Liessel ‘een object’ gevonden dat vastzit in het zand. Een politiewoordvoerder geeft aan dat het een 'reële optie' is dat het hier gaat om de auto van Piet Hölskens en Hans Martens. De twee mannen uit Asten die sinds 1974 vermist zijn.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

"Maar", zegt een politiewoordvoerder:  "Het kan ook zomaar wat anders zijn." Het object dat zich meters onder de bodem van De Brink bevindt, is in juli gevonden toen de politie in alle stilte nogmaals de plas in Liessel op ging. Dit nadat bij eerder onderzoek vijf interessante plekken waren gevonden. Hiervan bleef na het onderzoek in juli deze ene plek over.

De politie onderzoekt de komende maanden hoe ze het gevonden object naar boven kan halen. Hierbij is zorgvuldigheid volgens een woordvoerder geboden. Dit omdat de politie er volgens haar 'rekening mee moet houden, dat wanneer het om de auto gaat, de vermiste personen er nog in kunnen zitten'. 

Daarom overlegt de politie ook met experts van buiten over hoe ze nu het beste te werk kan gaan. Het daadwerkelijke graven in de plas, kan daarom nog wel enkele maanden op zich laten wachten. 

Verdwenen na avondje stappen
Hans en Piet waren respectievelijk 21 en 22 jaar oud toen zij in maart 1974 verdwenen na een avondje stappen in Deurne. Sindsdien is er niks meer van ze vernomen. 

Ook hun Fiat 850 Coupé werd nooit gevonden. In de jaren die volgden werden meerdere zoektochten op touw gezet, allemaal zonder resultaat. Eind vorig jaar kwam er info binnen bij de politie dat ze te water zouden zijn geraakt in Liessel.

Reactie familie
De broer van Piet, Jan Hölskens, zegt in NRC 'een handje hoop te hebben dat de werkelijkheid nu eindelijk boven water komt'. Privérechercheur Judith Houben, die zich namens de familie heeft vastgebeten in de zaak, bevestigt dat dit gevoel leeft bij hen. 

"Ze vinden het spannend en ze hopen dat het verdere onderzoek iets gaat opleveren", geeft ze namens de familie aan. "Het liefst zouden ze een duikpak aantrekken en zelf het water in gaan, maar dat gaat natuurlijk niet."

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.