Video

'Osse front tegen de stront' boos over mestfabriek: 'Provincie gedraagt zich als een drammend kind'

24 oktober 2018 om 17:41
nl
Eigenlijk hadden ze het wel zien aankomen, het ongebruikelijke besluit van de provincie om de komst van een grote mestfabriek in Oss toch toe te staan. Een eerder raadsbesluit van de gemeente Oss dat de fabriek er niet mag komen op een bedrijventerrein, werd teruggedraaid. De actiegroep 'Osse front tegen de stront' is furieus over de plannen.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

'Dictatoriaal' noemt Edwin Jansen van de actiegroep 'Osse front tegen de stront' het besluit van de provincie: "Ze gedragen zich als een stel drammende kleine kinderen die hun zin niet krijgen". De actievoerder vindt het geen democratie dat een gekozen gemeenteraad overruled wordt door een provincie. De actiegroep laat het er niet bij zitten en beraadt zich op grote acties, tot in Den Haag toe. 

Tweederangs burgers
Jansen zegt dat de provincie de mensen als tweederangs burgers behandelt. "De overheid moet mensen beschermen tegen dit soort bedrijven en zich inzetten voor de gezondheid van haar burgers". De actievoerder begrijpt niet waarom een enorme mestfabriek zich wil vestigen in Oss vlakbij een woonwijk en natuurgebied: "Verwerk het ter plekke, die fabriek hoort in de Peel thuis en niet in Oss."

De actiegroep vindt het ook raar dat zowel de provincie als de initiatiefnemers voor de fabriek nooit met de bewoners in Oss overleg hebben gehad over de omstreden plannen. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.