Relschoppers bij NAC: vier mannen weer vrij, één man blijft vastzitten

24 oktober 2018 om 17:01
nl
Een 30-jarige voetbalsupporter uit Breda moet nog twee weken in de cel blijven voor opruiing en openlijk geweld tijdens de rellen van afgelopen zondag. Dat heeft de rechtbank in Breda woensdag bepaald. Vier andere aangehouden supporters zijn weer vrij, maar blijven verdacht. Tijdens de rellen werden politieagenten onder andere met kettingen geslagen. Twee agenten raakten gewond.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Het onderzoek naar de rellen die uitbraken na de voetbalwedstrijd tegen Willem II is nog in volle gang. De politie is druk bezig met het bekijken van videobeelden in het stadion en daarbuiten. 

Justitie heeft nog een advies voor relschoppers: ‘Meld je bij de politie in Breda’. De politie kondigde eerder al aan zoveel mogelijk relschoppers op te gaan pakken als ze herkend zijn op beelden. Burgemeester Paul Depla en politiecommandant Arthur de Mooij verwachten nog zeker twintig tot dertig aanhoudingen.

Gebiedsverbod
De burgemeester van Breda maakte eerder al bekend  dat de NAC-aanhangers die zondag verantwoordelijk waren voor de rellen een gebiedsverbod opgelegd krijgt voor alle thuiswedstrijden van de Bredase club.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.