Video

Studenten TU/e gelaten over bofvirus: 'Never heard of it'

24 oktober 2018 om 19:42
nl
Zes Eindhovense studenten blijken besmet met het bofvirus. Nederlandse studenten zijn vrijwel allemaal ingeënt tegen de ziekte, maar of de vele buitenlandse studenten aan bijvoorbeeld de Technische Universiteit in Eindhoven (TU/e) dat ook zijn, is niet duidelijk. De GGD wil nu dat zij zich melden, zodat ze eventueel alsnog ingeënt kunnen worden. Uit een rondje uni wordt in ieder geval duidelijk dat (buitenlandse) studenten zich niet al te druk maken over het virus.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Er lopen maar liefst negentig verschillende nationaliteiten rond op de TU. Op de universiteit lopen 1500 buitenlandse studenten rond, waarvan de school niet weet of ze gevaccineerd zijn. 

LEES OOK: 'Zeer besmettelijk bofvirus vastgesteld onder Eindhovense studenten'

Jo van Ham van de Technische Universiteit Eindhoven zegt: "Ze moeten weten dat dit er is en dat ze zich moeten melden. Dat kan bij docenten, studiebegeleiders, bij de huisarts of de GGD." De universiteit verplicht de studenten vervolgens niet om zich ook in te laten enten: “Dat is een keuze die bij de studenten zelf ligt."

 

 

Laconiek
Buitenlandse studenten reageren laconiek als hen gevraagd wordt naar het virus: "Ik maak me er absoluut niet druk om", "Het Bobvirus?" en "Never heard of it", komen onder andere voorbij. "Als ik het heb.... dat zien we dan wel, toch", zegt een andere student weer.

Dat zit toch anders bij de medewerkers van de universiteit. "De bof is een besmettelijke ziekte dus we nemen het heel serieus", aldus Van Ham.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.