Video

'Veel vechtpartijen en problemen hier', bewoners van Droomgaard blij met fouilleren door politie

25 oktober 2018 om 16:37
nl
"Het is goed dat er nu iets gaat gebeuren!" Bewoners van het Oostappen vakantiepark Droomgaard zien het als een goed teken dat de politie vanaf nu preventief gaat fouilleren bij het recreatiepark in Kaatsheuvel. Burgemeester Hanne van Aart van Loon op Zand hoopt dat met deze maatregel het aantal incidenten op het park afneemt.
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

"Ik ben blij dat ik zelf vlakbij de ingang en dus dichtbij de beveiliging woon", vertelt Roberto uit Italië. Hij is een van de 200 arbeidsmigranten die op Droomgaard wonen. "Dat geeft een veilig gevoel, want verderop in het park is het niet veilig." Volgens hem zijn daar veel vechtpartijen.

Ook Vladimir uit Bulgarije ziet dat er vaak problemen zijn. "Zelf ben ik niet bang, maar ik snap heel goed dat ze nu gaan fouilleren." Volgens burgemeester Van Aart heerst er een angstcultuur op het park. "Er zitten rotte appels tussen die er de scepter zwaaien. Andere migranten zijn bang voor die personen", zei ze donderdagmiddag.

Wachten op privacy instellingen...

 

'Veel rotzooi'
Wandelaars die langs het park komen zien dat er veel mensen bij het park rondhangen. "Dat is niet fijn. En het geeft veel rotzooi", zegt een van hen. De grond rond het park ligt inderdaad bezaaid met bierblikjes en afval. 

Droomgaard kampt met verschillende problemen: zo wonen er meer arbeidsmigranten dan legaal is toegestaan en klagen omwonenden over geluidsoverlast. Volgens de Oostappen Groep, waar Droomgaard onder valt, zijn illegalen de oorzaak van de problemen "Zij komen het park op en breken in in chalets en toiletgebouwen." De afgelopen periode was de politie bijna dagelijks op het park te vinden, zegt de burgemeester. 

Bekijk hier een overzicht met incidenten op Droomgaard de afgelopen jaren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.